K1 i Boks

Hearn smatra da meč Canela i Bivola nije pogreška: ‘Zašto kritizirati Canela jer želi postati velikanom?‘

Canelo, Hearn i Bivol

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora odgovorio je na prozivke Oscara De La Hoye

Nisu mnogi očekivali da će Canelo Alvarez biti poražen u petom mjesecu od strane Dmitryja Bivola. Koeficijent na pobjedu Bivola iznosio je i preko 4.00, iako se radi o neporaženom prvaku poluteške kategorije.

Oči mnogih bile su još uoči tog meča uperene ka devetom mjesecu i trilogiji između Golovkina i Canela. Vjerovalo se kako bi Canelo trebao ‘‘rutinski‘‘ odraditi posao protiv Bivola te da će taj meč poslužiti kao uvertira i zagrijavanje za ono što slijedi.

Bivol je pokvario planove mnogima, ali trilogija između Canela i Golovkina ostala je netaknuta te će se dogoditi 17. rujna (deveti mjesec). Špekuliralo se kako bi Canelo mogao aktivirati klauzulu koja mu omogućuje instantni revanš protiv Bivola, ali on to nije učinio.

Jedan od onih koji smatra uparivanje Canela i Bivola izrazito pogrešnim za karijeru sjajnog Meksikanca, jeste Oscar De La Hoya. Umirovljeni boksač i njegova Golden Boy Promotions kuća gotovo deset godina upravljali su karijerom Canela Alvareza. 2020. godine Canelo je s njima raskrstio i počeo je surađivati s Eddiejem Hearnom. De La Hoya je jedva dočekao prvi poraz Canela, samo kako bi se mogao naslađivati i ocrniti Eddieja Hearna jer je upario Canela s osjetno većim poluteškašem. Hearn je prilikom gostovanja u MMA Houru objasnio taj potez.

‘‘Zašto biste nekog kritizirali - zbog ljubomore naravno, kao i činjenice da su izostavljeni iz tog posla. Puno je toga u igri, ali zašto kritizirati tipa koji pokušava postati velikanom? Oni doslovno govore da Canelo nije trebao pristati na tu borbu ‘jer je preteška‘. U kakvom smo to sportu ako ćemo kritizirati borce jer pristaju na velike izazove? On je pobijedio sve borce u srednjoj kategoriji. Sve je porazio i u super srednjoj kategoriji. Htio je nešto drukčije i htio se testirati. Odjednom je to užasna pogreška jer je izgubio. Radi se o tipu koji je sve ostvario i trebamo ga poštovati jer pokušava biti što veći. Sada će se boriti protiv Golovkina, a nakon toga želi revanš s Bivolom. Ako pobijedi Bivola u revanšu, što ćemo onda reći? Najveći borac svih vremena, jedan od.‘‘, objasnio je Hearn.

Britanski promotor zapravo je u pravu. Boks je danas previše usredotočen na preoprezna izgrađivanja karijera i toliko toga je usmjereno ka savršenim omjerima i neporaženim boksačima. Sve to dovodi do toga da se najbolji suviše rijetko međusobno bore, samo da ne pokvare svoje savršene omjere. Canelo Alvarez očito nije jedan od takvih i spreman je okušati se u svakakvim izazovima. Tako to rade pravi borci.

Linker
20. travanj 2024 13:31