K1 i Boks

Canelu Alvarezu se ne sviđa narativ u vezi Benavideza: ‘Ja se ne moram više dokazivati!‘

Canelo Alvarez

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Saul ‘Canelo‘ Alvarez je objasnio svoju perspektivu u vezi Davida Benavideza uz jasnu poruku

Već smo izvijestili da se Saul "Canelo" Alvarez (60-2-2, 39 KO) trenutno priprema za dvoboj protiv meksičkog sunarodnjaka po imenu Jaime Munguia. Okršaj je zakazan 4. svibnja u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Ulog je velik, na stolu su sva četiri pojasa odnosno status apsolutnog prvaka u super srednjoj kategoriji. U sklopu medijske najave tog dvoboja meksička boksačka superzvijezda je jučer imala press konferenciju u hotelu Beverly Hills u Los Angelesu.

Novinari su "potegnuli" par zanimljivih pitanja, no samo je jedno isprovociralo "rječitost" Saula Alvareza. To je bilo pitanje oko Davida Benavideza (28-0, 24 KO). "Možda. Tko zna? On na stol ne donosi ništa osim 11 kilograma više na dan borbe. I to je to. On jednostavno meni nema ništa ponuditi. Ako promotor s kojim trenutno radi ponudi 150 do 200 milijuna dolara onda ću se boriti sutra protiv njega. To je jedini razlog i motiv zbog kojeg bi se borio s njim", rekao je u svom stilu "Canelo".

Alvarez, inače peti najplaćeniji sportaš na svijetu, je također rekao da mu je teško voditi poslovno carstvo dok je istodobno globalna sportska superzvijezda.

Benavidez se trenutno sprema za okršaj u lipnju protiv bivšeg prvaka Oleksandra Gvozdyka, dok je u prošloj godini porazio Caleba Planta i Demetriusa Andradea.

"Nema pritiska. Ja se ne moram boriti s nikim Ne trebam se dokazivati više. Uradio sam sve u mojoj karijeri" zaključio je prvak.

Linker
19. travanj 2024 03:18