K1 i Boks

Canelu osmeroznamenkasti iznos, bogat honorar pripao i njegovom izazivaču

Saul 'Canelo' Alvarez
 MELINA PIZANO, AFP
Meksikancu je navodno pripalo više od milijun dolara po minuti borbe...

Canelo Alvarez s lakoćom je proteklog vikenda upisao svoju već 55. profesionalnu pobjedu. Aktualni WBA i WBC prvak u Miamiju je za devet minuta borbe obranio svoje pojaseve i navodno u džep za to pospremio osmeroznamenkasti iznos.

Boksački okršaj na Hard Rock stadionu samo je potvrdio mnogobrojne prognoze. Turčin Avni Yildirim bio je prelagan zalogaj za sjajnog Meksikanca koji je u potpunosti kontrolirao događanja u ringu te nakon tri runde totalne dominacije natjerao kut svog izazivača na prekid meča.

Nedugo nakon završetka ovog boksačkog događaja, u javnost su procurile i informacije o honoraru koji su u džep pospremili sudionici glavne borbe večeri.

Prema podacima kojma raspolaže ugledni boksači insajder Mike Coppinger, Yildirim je nakon borbe s Canelom bogatiji za 2.5 milijuna američkih dolara.

S druge strane, Alvarezov honorar nije otkriven, ali Coppinger je preko svojih izvora saznao radi o osmeroznamenkastom iznosu. Drugim riječima, Meksikanac je možda i lakše no ikad stigao do minimalno 10 milijuna dolara.

Linker
17. travanj 2024 00:49