K1 i Boks

Carl Froch opet misli da Fury neće biti spreman za Usyka: ‘Taj datum je odabran tek toliko, ne vjerujte‘

Carl Froch

 SCREENSHOT (YOUTUBE, FROCH ON FIGHTING)
‘Lijepo je što imaju datum, ali, da budem iskren, ne uzbuđujem se‘

Bivši svjetski prvak Carl Froch nije uvjeren da će Tyson Fury biti spreman na vrijeme za pomaknuti datum s Oleksandrom Usykom. Fury se trebao sučeliti s Usykom u dugo očekivanoj borbi 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Prošli tjedan, borba je službeno odgođena nakon što je Fury zadobio posjekotinu u trening kampu. Brzo je objavljen novi datum 18. svibnja, ali ne vjeruju svi da će "Kralj Cigana" imati dovoljno vremena da se pravilno pripremi za natjecanje.

"Datum koji su najavili stvarno je prikladan. Svi su uznemireni, bijesni i ‘ispuhani‘ što se ova borba za naslov ne događa. Pa što oni rade? Izlaze s datumom 18. svibnja. Uzmite to s malo rezerve. Daju nam nešto o čemu razmišljamo. Daju nam nešto o čemu možemo razgovarati i održati san živim i zaintrigirati sve navijače. Lijepo je što imaju datum, ali, da budem iskren, ne uzbuđujem se. Datum je odabran tek toliko, ne vjerujte da će se sve samo tako odigrati", objasnio je Froch za talkSPORT.

Froch je bio vrlo glasan u svom uvjerenju da je Fury u silaznoj putanji u posljednjih nekoliko godina. Još u listopadu, Fury se mučio protiv Francisa Ngannoua.

"On je u padu, dao je najbolje od sebe. Gledao sam njegove borbe od kada smo pričali o borbi protiv Deontaya Wildera, kada je bacao 20-30 finti u svakoj rundi, kombinacije, puno se kretao. Sada usporava, baca manje finti, završio je u nokdaunu četiri puta u zadnjih 70 rundi. Kad pogledate statistiku i činjenice, one ne lažu i mislim da je u silaznoj putanji", zaključio je Froch.

Linker
30. travanj 2024 06:33