K1 i Boks

Wilder iznosi nove razloge poraza od Parkera: ‘Dvaput sam morao putovati po 20 sati‘

Deontay Wilder (lijevo) i Joseph Parker (desno)

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Iskusni američki teškaš poznat je po izmišljanju raznoraznih izlika nakon što upiše poraz

‘‘Nećemo tražiti izlike večeras, bio je to dobar meč i sada idemo dalje.‘‘, između ostalog bile su riječi Deontayja Wildera nakon što je 23. prosinca (12. mjesec) protekle godine izgubio meč protiv Josepha Parkera.

Navikli smo na raznorazne izlike od Deontayja Wildera i bilo je ‘‘osvježavajuće‘‘ čuti kako ne planira tražiti izlike. Međutim, riječ ‘‘večeras‘‘ očito je bila ključna u toj izjavi. Wilder možda nije tražio izlike te večeri, ali u periodu nakon toga uslijedila je serija izlika od strane njega i njegovog tima.

‘‘Razgovarao sam sa Shellyjem Finkelom i oni (Wilderov tim) rekli su mi da je Wilder imao problem. Bio je u jednoj od onih kriokomora i predugo je sjedio unutra. Ne znam, očito je da će biti nekakvih izlika.‘‘, rekao je Frank Warren nekoliko dana nakon meča, a Wilder je nekoliko dana kasnije pojašnjavao kako je svojim porazom ‘‘skinuo teret s Joshuinih leđa‘‘.

‘‘Kad sam izgubio, jeste li vidjeli koliko je bio sretan na putu do ringa? ‘Sada mogu pobjeći‘ prolazilo je njegovim mislima. Ja sam umirao od smijeha gledajući ga. Ja sam mu omogućio da pruži takav nastup protiv Wallina, skinuo sam mu teret jer je znao da se neće morati boriti protiv mene. Kružile su glasine da bi se on umirovio u slučaju moje pobjede. 9. ožujka, borba se i dalje može održati, ali ovo im je bio perfektan način da izbjegnu borbu.‘‘, izjavio je tada ‘‘Bronze Bomber‘‘.

Gotovo dva mjeseca nakon održavanja eventa, Deontay Wilder i dalje ima izlike u rukavu kojima umanjuje težinu poraza u meču protiv Josepha Parkera. Razgovarajući s reporterom pod Eliejem Seckbachom, Wilder je iznio nove razloge svog lošeg nastupa.

‘‘Bio je to dosadan meč, ništa se zapravo nije dogodilo. Vratio sam se treninzima već sljedeći dan. On (Parker) ništa zapravo nije napravio, osim onih bar serija što je bacio. Trenirajući za taj meč, dvaput sam morao putovati po 20 sati, dok su ti tipovi već bili u Europi, samo 2-3 sata udaljeni od Saudijske Arabije. Ne žalim se, samo govorim kroz što sam morao prolaziti.‘‘, rekao je Wilder i ovim izjavama izazvao novo ismijavanje od strane fanova.

Prije svega, nevjerojatna je raznovrsnost Wilderovih izlika, ali i netočnost onoga što izgovori. Joseph Parker inače trenira s Tysonom Furyjem u Morecambeu, a let od Engleske do Saudijske Arabije traje otprilike sedam sati. Wilder iz nekog razloga smatra da se radi o letu koji traje 2-3 sata. No, čak i da traje, bizarno je da razlog poraza traži u nečemu ovakvom.

Linker
27. travanj 2024 08:16