K1 i Boks

(VIDEO) Deontay Wilder ipak se neće umiroviti? Pogledajte kako ‘razvaljuje‘ fokusere na treningu

Deontay Wilder

 Screenshot (twitter, Malik Scott)
Razorni američki udarač davao je naznake odlaska u mirovinu nakon posljednjeg nastupa

Deontay Wilder krajem prošle godine boksao je protiv Josepha Parkera, a još uoči tog meča, ‘‘Bronze Bomber‘‘ dogovorio je meč protiv Anthonyja Joshue. Wilder i Joshua računali su kako će poraziti svoje protivnike na ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu u Saudijskoj Arabiji, a zatim bi se međusobno obračunali početkom proljeća ove godine.

Joshua je ispoštovao dogovor i porazio je Otta Wallina, ali Deontay Wilder uprskao je stvar. Američki teškaš poprilično uvjerljivo poražen je u meču protiv Josepha Parkera, a Novozelanđanin je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (118-111 x2, 120-108). Neposredno nakon meča, Wilder je odradio intervju u kojem je davao naznake odlaska u mirovinu.

‘‘Vidjet ćemo što će se dogoditi. Odradio sam odličan posao kad je u pitanju baratanje novcem. Ja sam sretan borac. Ja sam ratnik i uskoro ću se vratiti. Ukoliko se ne vratim, bilo je zadovoljstvo. Ne znam imam li i dalje istu žar, puno toga me smirilo, pronašao sam mir u svom životu. Cijeli tjedan imam osmijeh na licu, a imat ću ga i dalje. Ništa me neće spriječiti u tome. O tome se zapravo radi, da budete ratnici i dajete sve od sebe. Ako se stvari ne odviju kako ste htjeli, ustanete i nastavljate pokušavati. To vam je smisao života, ne smijete odustati i morate nastaviti dalje. Svi mi u sebi imamo nešto za biti veliki, ali veličina je određena našim služenjem. Ja ću nastaviti sa svojim služenjem.‘‘, rekao je Wilder.

Mnogima je ‘‘Bronze Bomber‘‘ zvučao kao boksač koji je ostao bez želje i motivacije te se pretpostavljalo da će se 38-godišnji teškaš povući iz boksa.

Dobre vijesti ipak stižu od njegovog trenera Malika Scott. Trener je objavio nove snimke s treninga, a Deontay Wilder vratio se ozbiljnim treninzima i priprema se za povratak u ring. Dakle, ipak u Wilderu i dalje ima ‘‘vatre‘‘. Teškoj kategoriji svakako će dobro doći još nekoliko Wilderovih mečeva, ali preostaje nam vidjeti s kime će biti uparen.

Budućnost nudi nekoliko zanimljivh mečeva za njega. Wilder protiv Ngannoua marketinški, ali i sa sportske strane, jako je zanimljiv meč. Uspije li Wilder povezati nekoliko dobrih pobjeda, nije isključeno da se napokon nađe u ringu s Anthonyjem Joshuom.

Sve u svemu, dobro je vidjeti Wildera kako i dalje demonstrira svoju udaračku moć ‘‘razvaljujući‘‘ vreću i fokusere, a ne sumnjamo da će svoj repertoar nastaviti prezentirati i unutar ringa.

Linker
20. travanj 2024 20:20