K1 i Boks

Carl Froch otkrio tko bi mogao biti sljedeća britanska zvijezda u teškoj kategoriji: ‘Već je bio u ringu s najboljima‘

Carl Froch

 LEON NEAL/AFP/Profimedia
Unatoč porazu koji je pretrpio u svom posljednjem nastupu, Carl Froch i dalje vjeruje u mladog teškaša

Velika Britanija oduvijek je bila plodna zemlja kad su u pitanju vrhunski boksači. Gotovo svaka era kroz povijest bila je prožeta elitnim boksačima s tog teritorija, a ništa drukčije nije niti danas.

Naravno, kako određene boksače sustižu godine, tako Britanci ulaze u potragu za novim zvijezdama. To se trenutno događa u teškoj kategoriji. Tyson Fury i Anthony Joshua sigurno imaju još nekoliko godina karijere pred sobom, ali dolazi vrijeme kada će Britancima trebati nova uzdanica pri samom vrhu teške kategorije.

Carl Froch, umirovljeni britanski boksač, nekadašnji svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji, a danas stručni analitičar za boks, na svom YouTube kanalu otkrio je tko bi mogao biti nova velika britanska zvijezda u teškoj kategoriji. Moramo priznati da je pomalo iznenadio odabirom, a odabrao je teškaša koji je protekli vikend poražen od strane Oleksandra Usyka.

‘‘Mislm da će Dubois naučiti puno iz tog poraza. On je još u svojim 20-ima i sto posto će se vratiti, a on je možda i budućnost britanskog boksa kad je u pitanju teška kategorija. Dovoljno je velik, dovoljno je snažan i udara jako. Ali još uvijek se mora graditi, treba mu više samopouzdanja. Već je dijelio ring s najboljima, izuzev Tysona Furyja. Sada je pružio odličan nastup i bilo je to vrhunsko izdanje od strane Duboisa.‘‘, rekao je Froch.

Očito je Froch zadovoljan onime što je 25-godišnji Dubois prikazao protiv Usyka, iako je izgubio tehničkim nokautom u devetoj rundi. Činjenica je da Duboisovo najbolje vrijeme tek treba doći i da se radi o teškašu koji se vrlo rano otisnuo u profesionalce. Hoće li Dubois kroz karijeru napraviti taj iskorak na sami vrh ili će ipak karijeru provesti kao jedan od top 10 izazivača, tek nam preostaje vidjeti. Potencijal je tu, sve je u Duboisovim rukama.

Linker
15. svibanj 2024 06:24