K1 i Boks

Frank Warren iskritizirao Daniela Duboisa: ‘Htio sam da se ustane nakon drugog nokdauna, ali očito nije imao to u sebi!‘

Daniel Dubois (lijevo) i Oleksandr Usyk (desno)

 PAWEL ANDRACHIEWICZ/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Pawel Andrachiewicz/zuma Press/profimedia
Istovremeno na sav glas ističe da je ono bio legalan udarac

Promotor Frank Warren uporan je u svom uvjerenju da je Daniel Dubois bio nepravedno u nepovoljnom položaju odlukom suca Luisa Pabona da ključni udarac smatra niskim udarcem tijekom njegove kontroverzne borbe s Oleksandrom Usykom. U isto vrijeme, iskusni voditelj Queensberry Promotionsa sugerirao je da je njegov klijent mogao pokazati veću otpornost nakon što je drugi put pao u nokdaun.

Prošle subote navečer u poljskom Wroclawu, Ukrajinac Usyk uspješno je obranio svoje WBO, WBA, IBF i IBO naslove, zaustavivši Duboisa u devetoj rundi nakon udarca koji ga je natjerao da klekne, što je dovelo do toga da mu sudac Pabon krene odbrojavati.

Neki fanovi i stručnjaci optužili su Duboisa da je počinio boksačko svetogrđe "odustajanjem" od Usyka i ukazali na Duboisov prethodni poraz od Joea Joycea 2020., kada je Dubois reagirao na sličan način, kleknuo i dočekao brojanje skroz do deset.

Warren je sugerirao da je Dubois mogao uzeti stranicu iz knjige Tysona Furyja, nositelja titule WBC-a, što se tiče "odlučnosti". Fury je slavno ustao nakon udarca desnom rukom u 12. rundi u borbi s Deontayem Wilderom 2018. godine.

"Pao je nakon dva udarca koja nitko nije očekivao i iz kojih bih volio vidjeti da ustane. Pa, ustao je nakon prvog nokdauna, ali bih volio vidjeti da ustaje i nakon drugog. Ono što se dogodilo u toj rundi promijenilo je cijelu dinamiku borbe. Zaključak je, ako želiš biti najbolji, moraš stisnuti zube i moraš pogledati videozapise Tysona Furyja na podu i što je učinio da se podigne i vrati u borbu, jer to je ono što moraš učiniti", rekao je, ali se osvrnuo i na udarac u petoj rundi koji je proglašen ilegalnim

“Ali to ne ukida činjenicu da je to bila 100 posto pogrešna odluka suca. Nije dao upute borcima ili sigurno nije ispravno uputio borce i krivo je shvatio, to je apsolutno legalan udarac i učinjena je velika šteta”, zaključio je.

Linker
24. travanj 2024 03:15