K1 i Boks

Čečenski diktator Kadyrov čestitao Beterbievu: ‘Artur je bio za klasu iznad, nedvojbena pobjeda našeg boksača‘

Ramzan Kadyrov i Artur Beterbiev

 Screenshot (instagram, Artur Beterbiev)
Ramzan Kadyrov je poznat po nagrađivanju boraca

Artur Beterbiev je ovog vikenda uspješno ujedinio WBC, WBO i IBF pojaseve u poluteškoj kategoriji ostvarivši pobjedu nokautom protiv Joea Smitha Jr-a na Madison Square Gardenu.

Ovaj neporaženi Dagestanac s kanadskom adresom tri puta je bacio u nokdaun Smitha prije nego je borba završena u drugoj rundi, četrdeset sekundi prije kraja. Ovom pobjedom Beterbiev se popeo na savršenih 18-0, što ga sigurno čini jednim od boksača čije mečeve mnogi željno iščekuju.

Jedan od poznatih ljudi koji su bili uz Beterbieva je i, naravno, čečenski diktator Ramzan Kadyrov. On je postavio video u kojem je izrazio divljenje boksaču i analizirao njegov subotnji nastup.

''Prijatelji, Artur Beterbiev je imao odličan nastup večeras. U New Yorku se naš boksač susreo s Johnom Smithom Jr-om, a borba je bila spektakularna i može se gledati puno puta. Od samog početka Beterbiev je djelovao klasu iznad. U prvoj rundi bacio je Smitha u knockdown. U drugoj rundi je nastavio napadati neprijatelja koristeći svoj doseg ruku, Smith je pokušao odgovoriti ali bilo je jasno da ne može parirati Beterbievu. Nakon silovitog uppercuta, Amerikanac je pao i sudac je prekinuo. Nedvojbena, jasna pobjeda našeg boksača!'', napisao je Kadyrov na Instagramu.

Diktator je poznat po tome što često nagradi borce koji uspješno promoviraju njegov režim, a tako je u dvanaestom mjesecu prošle godine Beterbievu kupio novi Mercedes i dao mu status počasnog građanina.

Inače, kad se takvi borci vrate u Čečeniju, budu dočekani kao heroji. Čak se i cijele države i gradovi okupe kako bi u koloni odali počast borcima, a Beterbiev je svakako jedan od njih.

Linker
16. travanj 2024 10:46