K1 i Boks

Chael Sonnen Ngannoua i dalje smatra gubitnikom: ‘Moralna pobjeda ne znači ništa, neće zaraditi više nego u MMA-u!‘

Chael Sonnen i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Mma Fighting), Tom Hogan/www.hoganphotos.com/imago Sportfotodienst/profimedia
Sonnen govori stvari koje Dana White želi čuti, a apsurdno je umanjivati ono što je Francis protekle subote učinio

Jedan od dežurnih ‘‘đavoljih odvjetnika‘‘ u svijetu borilačkog sporta je, pogađate Chael Sonnen. Premda je protekle subote Francis Ngannou imao svoju noć karijere, a vjerojarno i noć života, Sonnen i dalje misli da nije postigao ništa posebno. Njegov prijatelj Dana će biti sretan, no u pravu vjerojatno nije.

S obzirom na sva moguća podcjenjivanja i otpisivanja, Ngannou je ipak pokazao kako se može itekako nositi sa svjetskim prvakom u boksu. Međutim, Sonnen to ne smatra moralnom pobjedom:

‘‘Što se tiče Francisa Ngannoua, cijela priča oko njega se svodi na moralnu pobjedu, zar ne? Nasamario je UFC i zaradio koji dolar, a ako ste loši u matematici, reći ćete da je zaradio više nego u MMA karijeri, što jednostavno nije točno. Govorili ste da je pobjeda svaka sekunda koju preživi, govorili ste da je pobjeda svaka runda koju preživi. Sve je ovo oko moralne pobjede veliko ništa. Zvono je zazvonilo, a Fury je bio prvi u akciji‘‘, rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu.

‘‘Jedina stvar je što Francis nije odmah u ringu tražio revanš. Dopustio je Usykovoj debeloj guzici da uđe tamo i počne raditi promociju. Usyk se nije došao boriti, on je tamo došao pričati. To je bio jedini razlog zašto je on tamo. Francis je stajao i gledao, što je enormna pogreška‘‘, dodao je.

Sonnen govori stvari koje Dana White želi čuti, a apsurdno je umanjivati ono što je Francis protekle subote učinio. Prema jednom sucu je pobijedio jednog Tysona Furyja, što definitivno nije ‘‘ništa‘‘.

Linker
27. travanj 2024 11:06