UFC

Hooker i Green ipak neće predvoditi UFC-ov event u Austinu: UFC oduševio promjenom ‘main eventa‘

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC Fight Night 233 event vjerojatno je najbolji ovogodišnji event iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije

Podosta nejasna bila je UFC-ova tendencija da Bobby Green i Dan Hooker predvode UFC Fight Night 233 event. Radi se o eventu koji će se 2. prosinca (12. mjesec) održati u Austinu, a prepun je vrhunskih mečeva.

Rob Font i Deiveson Figueiredo dvoboj je dvojice visokorangiranih boraca (Figueiredo je rangiran u muha kategoriji, Font u bantamu), a čekaju nas i okršaji između Seana Bradyja i Kelvina Gasteluma, zatim između Khalila Rountreeja i Azamata Murzakanova. Dio ovog eventa trebali su biti Jared Cannonier i Roman Dolidze, ali Cannonier je zbog ozljede koljena morao otkazati svoj nastup na toj priredbi.

No, u očima fanova vjerojatno je najzanimljiviji okršaj Beneila Dariusha i Armana Tsarukyana. Prava ‘‘grappling‘‘ poslastica očekuje se u okršaju ove dvojice boraca lake kategorije, a fanovima je bilo jako žao nakon što je taj meč ugovoren na tri runde. Srećom, predomislili su se UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘, a očito i sami borci.

Meč između Beneila Dariusha i Armana Tsarukyana promoviran je u glavnu borbu večeri, što znači da nas čeka potencijalnih pet runda ovog fantastičnog okršaja. Promjena ‘‘main eventa‘‘ izazvala je pozitivne reakcije među fanovima, a sumnjamo da će se itko pobuniti jer Green i Hooker ne predvode priredbu.

Razloga za ‘‘pobunu‘‘ nemaju niti njih dvojica. Naime, oni su izrazili želju za okršajem na pet rundi, a UFC im je želju odlučio ispuniti. Iako će se boriti u sunaslovnoj borbi večeri, njihov meč također je zakazan na pet rundi.

Dakle, čeka nas event bez borbi za pojas, ali s dva meča ugovorena na pet rundi. Šteta zbog otkazivanja Jareda Cannoniera, ali ovaj event i dalje izgleda fantastično!

Linker
16. travanj 2024 19:08