K1 i Boks

Čini se da je Canelo promijenio ploču: ‘Ako borba s Crawfordom ima smisla, apsolutno prihvaćam, više je nego moguće!‘

Canelo Alvarez

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
To je jedna od najvećih borbi koja bi se mogla ugovoriti u boksu u ovom trenutku

Nekoliko dana nakon što je Terence Crawford promijenio svoj stav i rekao da će napredovati tri divizije da bi se borio protiv Canela Alvareza, nekoć nezainteresirana meksička superzvijezda također je promijenila stav. U intervjuu za BoxingScene.com, neprikosnoveni prvak u super srednjoj kategoriji Alvarez rekao je da bi bio spreman sučeliti se s neprikosnovenim prvakom u velter kategoriji Crawfordom ako komentari doista imaju ozbiljnu težinu.

“Gledajte, poštujem Crawforda. On je veliki borac. Uvijek to kažem. Bez uvrede prema njemu, ali znate, ponekad je malo ludo, ljudi pričaju o tome da ću se suočiti s premalim borcem kao što je Charlo. Svi pričaju o tome hoću li se suočiti s Crawfordom, borcem koji je niži od Charla. Dakle, nema smisla kada kažete upravo sada. Ne razumijem... Na kraju dana ne želim imati zasluge da se suočim s Crawfordom, bez obzira na sve. Ali, nikad se ne zna. U boksu se nikad ne zna. Ići ću gore-dolje i boriti se sa svima vani. Dakle, moguće je. Zašto ne? To je moguće. Ako ima smisla, spreman sam to učiniti. Nije me briga tko je tamo."

Canelo (59-2-2, 39 KO) prvotno je odbio ideju o okršaju s Crawfordom (40-0, 31 KO) i također smatrao da neće dobiti odgovarajuće priznanje ili dodati svom naslijeđu pobjedom nad manjim Crawfordom. Ubrzo nakon što je začuo najnovije komentare, "Bud" je u srijedu tweetao: "Canelo protiv Crawforda je definitivno daleko najveća boksačka borba."

Ranije ovog mjeseca, Crawford je pojasnio svoje stajalište o potencijalnoj borbi i rekao da bi doista prešao više kategorija da bi se borio s Canelom, a ako bi se ta borba i ugovorila, gledali bismo je negdje iduće godine. Uz sve moguće rasplete u teškoj kategoriji, ovo je definitivno borba koja bi bila jedna od najvećih u ovom trenutku ako se ugovori.

Linker
23. travanj 2024 00:07