K1 i Boks

Gdje je nestao Dmitry Bivol? Menadžer ruskog boksača objasnio razlog duge pauze

Dmitry Bivol

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
32-godišnji svjetski prvak u poluteškoj kategoriji silno se muči s ugovaranjem sljedećeg nastupa

Deset mjeseci prošlo je otkako smo posljednji put gledali Dmitryja Bivola unutar boksačkog ringa. Fantastični ruski boksač u 11. mjesecu prošle godine dominantno je porazio Gilberta Ramireza, a bila je to druga Bivolova pobjeda u 2022. godini.

Ranije te godine, Bivol je jednoglasnom odlukom sudaca porazio i Canela Alvareza, a tim dvama pobjedama zadržao je WBA (Super) titulu svjetskog prvaka poluteške kategorije. Bivol je iz meča protiv Ramireza izašao bez težih ozljeda i očekivao se brz povratak u ring, ali on još uvijek nema ugovoren meč. Njegov menadžer Vadim Kornilov u razgovoru s Ivanom Orekhovim pojasnio je zašto Bivola tako dugo nema u ringu.

‘‘Prioritet je vratiti se u listopadu (10. mjesec) ili u studenom (11. mjesec). Zasad još nema službenog datuma, a nekoliko je razloga tome. Glavni razlog su poteškoće u pronalasku protivnika, ali došlo je do određenog pomaka i pregovori su u tijeku. Mi moramo tražiti nekog tko je voljan ući u ring, ali je uvjet i da ga publika želi gledati. Nekoliko takvih opcija se nudilo, među njima su Dan Azeez i Joshua Buatsi, ali obojica su odbili meč i borit će se jedan protiv drugog. Opcija je i meč protiv Jaimeja Munguije, a možda se u budućnosti vratimo toj opciji. Trenutno smo u pregovorima s nekim i trudimo se omogućiti što brži Dmitryjev povratak. On sada prolazi kroz lakše pripreme kojima se sprema za trening kamp za svoju sljedeću borbu.‘‘, rekao je Kornilov.

Artur Beterbiev i Canelo Alvarez nameću se kao dvije najbolje opcije za Bivola. Problem je taj što obojica imaju ugovorene mečeve. Canelo i Bivol nisu se uspjeli dogovoriti oko uvjeta revanša, a Beterbiev se 19. kolovoza (osmi mjesec) trebao boriti protiv Calluma Smitha, ali nastup je otkazao zbog operacije čeljusti. Tek 13. siječnja (prvi mjesec) 2024. godine Beterbiev i Smith odradit će taj meč, a Canelo će 30. rujna (deveti mjesec) boksati protiv Jermella Charla. Meksikanac je sve više okrenut i potencijalnoj borbi protiv Terencea Crawforda, a Bivol će očito morati potražiti neko manje poznato ime za svog sljedećeg protivnika.

Linker
26. travanj 2024 10:56