K1 i Boks

Claressa Shields izazvala Jakea Paula na boks meč: ‘Doći ćeš na red, vještina ti je osrednja‘

 Claressa Shields  

 David Donoher/Zuma Press/Profimedia
Paul je već drugi boksač kojeg je prozvala

Claressa Shields po mnogima je najbolja boksačica u povijesti ženskog boksa, a u prilog tome joj idu i rezultati koje je postigla u dosadašnjoj karijeri. Imala je besprijekornu amatersku karijeru u kojoj je dva puta osvojila olimpijsko zlato, a ništa manje od toga nije postigla niti u profesionalnoj karijeri. Postala je neprikosnovena svjetska prvakinja u polusrednjoj i srednjoj kategoriji, te je ujedinila WBC i IBF titule super srednje kategorije.

Oborila je rekord postavši svjetska prvakinja u tri težinske kategorije u najmanje nastupa ikada; tek njih 10. Pobjeđivala je sve najbolje boksačice svijeta u spomenute tri kategorije, uključujući i našu Ivanu Habazin.

Prije nešto manje od mjesec dana na pik je uzela Keitha Thurmana (30-1), bivšeg svjetskog prvaka u velter kategoriji kojeg je izazvala na meč i tvrdila da ga može pobijediti. Keith je na meč pristao, ali u humanitarne svrhe. Sada je izgleda na red došao Jake Paul, kojeg je prozvala nakon njegovom meča protiv Natea Diaza.

"Činjenica je da će doći na red. Nivo vještine koji je pokazao je osrednji." - napisala je na svojem Twitter profilu prvakinja.

Misli li Claressa da stvarno može pobijediti puno težeg muškarca od sebe, ili je to tek prozivka da ostane medijski relevantna, vidjet ćemo s vremenom. Iako je činjenica da je Claressa vjerojatno najbolja boksačica svijeta današnjice, prozivati muškarca 15 kilograma težeg koji ima kako ona kaže ‘osrednje‘ znanje boksa je u najmanju ruku podcjenjivački.

Linker
29. travanj 2024 11:56