K1 i Boks

(VIDEO) Latvijski boksač teško uzdrmao Claressu Shields, boksačica traži izliku: ‘On i njegov trener loši su za ovaj sport‘

Arturs Ahmetovs (lijevo) vs. Claressa Shields

 Instagram (freak Mma)
Društvenim mrežama kruži video koji prikazuje sparing između Latvijca Ahmetovsa i Claresse Shields

Zanimljiv video počeo je kružiti društvenim mrežama. Radi se o kratkom isječku sparinga između Artursa Ahmetovsa (6-1-0) i Claresse Shields (14-0-0), ponajbolje boksačice svih vremena.

Ne pretjerano poznat latvijski boksač super lake kategorije (-63,5 kg) uspio je uzdrmati Claressu Shields i lijevim krošeom poslao je Amerikanku na tlo. Udarac je čisto odsjeo, a Claressa je u tim trenucima vjerojatno shvatila kako ipak ne može parirati muškim boksačima, koliko god bila uvjerena da može.

Međutim, vrlo brzo nakon što se video počeo širiti društvenim mrežama, Claressa se oglasila putem Twittera. Prije svega, bitno je istaknut kako se taj sparing dogodio još 2018. godine. Claressi nije jasno zašto je snimka isplivala pet godina kasnije, a dodala je još nekoliko detalja.

‘‘Jedno je sigurno. Da sam 2018. izašla u javnost s pričom kako su profesionalni boksač i njegov trener izvadili podstavu iz rukavica prije sparinga sa mnom, zato što sam ga posramila ranije taj tjedan, to bi ugrozilo moj meč za svjetsku titulu.‘‘, bio je prvi ‘‘tvit‘‘ Claresse Shields, a zatim je dodala.

‘‘Nikada u 17 godina koliko boksam nisam bila nokautirana, ali bila sam dvaput bačena u nokdaun unutar istog tjedna. Ne sramim se toga. Ali da jedan muški borac doslovno izvadi podstavu iz svojih rukavica, on je propalica. On i trener Derrick Santos loši su za ovaj sport.‘‘, poručila je Shields.

Dakle, Claressa Shields tvrdi da je posramila latvijskog boksača na nekim ranijim sparinzima, a on je krenuo po osvetu izvadivši podstavu kako bi njegovi udarci radili veću štetu i utjecaj. Tako barem zvuči verzija Claresse Shields, apsolutne prvakinje svijeta u srednjoj kategoriji (-72,6 kg).

Hrvatski boksački fanovi vjerojatno smatraju ironičnim da Claressa Shields tvrdi kako je netko loš za boks. Svi se dobro sjećamo situacije iz 2019. godine. Claressa Shields trebala je boksati protiv Ivane Habazin, a kompletan proces promoviranja meča proveo je u nesportskom ponašanju od strane Shields. Amerikanka je neprestano vrijeđala i prijetila našoj boksačici, a sve je kulminiralo napadom na Jamesa Alija Bashira koji je tada bio Ivanin trener.

Bashir je fizički napadnut od strane Claressinog brata i morao je biti hospitaliziran. Meč je tada otkazan, a Claressa i Habazin borile su se početkom 2020. godine. Shields je slavila jednoglasnom odlukom sudaca, a nije se proslavila ni izjavama nakon meča.

‘‘Diži se pušioničarko‘‘

‘‘Vrati se nazad u Hrvatsku‘‘

Ovo su neke od Claressinih izjava nakon tog meča, a Claressa Shields nije omražena samo među našim boksačkim fanovima, nego i među širom boksačkom fan bazom.

Ipak, ne možemo osporiti njene boksačke kvalitete, jer radi se o ponajboljoj boksačici u povijesti.

Linker
27. travanj 2024 09:06