K1 i Boks

Cormier poručuje Jakeu Paulu: ‘Nemoj prozivati Bispinga, prozovi Andersona Silvu!

Daniel Cormier i Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Bivši UFC-ov prvak dvaju kategorija (teške i poluteške) ne želi gledati Bispinga protiv YouTubera

Poprilično je Jake Paul zagrizao za ideju boksačkog meča protiv Michaela Bispinga. Umirovljeni engleski MMA borac i bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, izvan pogona je od kraja 2017. godine, ali YouTuber svejedno inzistira na borbi protiv njega.

Bisping se umirovio nakon dva poraza u nizu, ali glavni razlozi umirovljenja bile su teške ozljede s kojima se godinama borio. Dugu i iscrpljujuću karijeru imao je ''Count'', a sada je posvećen drugim stvarima kao što su komentatorske role, vođenje podcasta i slično.

Jake Paul shvaća da je Michael Bisping izrazito cijenjen u svijetu borilačkih sportova, a nakon Tyrona Woodleyja, Paul bi imao priliku pobijediti još jednog bivšeg UFC prvaka. Bisping je čak i zainteresiran te je poručio Paulu da mu pošalje ugovor, ali mnogi zapravo ne žele vidjeti ovaj meč. Jedan od takvih jeste Daniel Cormier, također umirovljeni MMA borac i bivši UFC-ov prvak.

DC smatra kako borba s umirovljenim Bispingom nema smisla za Paula te mu predlaže drugu MMA legendu, koja zapravo nije umirovljena i trenutno se bavi boksom. Radi se o Andersonu Silvi koji je protekle godine odradio dva boksačka meča. U jednom je nokautirao Tita Ortiza, ali to zapravo nikog ne iznenađuje, dok je u šestom mjesecu sjajnim nastupom pobijedio Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog boksačkog prvaka.

''Dakle, prvo si se htio boriti s tipom koji je imao operaciju kuka, Benom Askrenom. Sada želiš Michaela Bispinga, tipa koji se umirovio prije četiri godine sa svim ozljedama i problemima koje ima. Ako želiš nekog svoje veličine, ali starijeg, postoji bivši UFC-ov prvak koji se bavi istom stvari kao ti! Njegovo ime je Anderson Silva. S njime bi se trebao boriti, njega prozivaj.'', poručio je DC na svom YouTube kanalu.

Andersona Silvu 14. svibnja (peti mjesec) čeka egzibicijski boksački meč, a protivnik će biti sunarodnjak Bruno Machado. Hoće li Jake Paul razmotriti ''Spidera'' kao potencijalnog protivnika, teško je znati. YouTuberu bi to bio daleko najteži izazov do sada, a nema sumnje kako bi 47-godišnji Silva rado prihvatio takav meč u svojim godinama. Ušao bi u tu borbu kao favorit, a jako bi se dobro naplatio.

Linker
19. travanj 2024 20:57