K1 i Boks

Anderson Silva ususret novom boksačkom meču: ‘Moguć je nastup protiv braće Paul‘

Anderson Silva i Bruno Machado

 Twitter (bruno Massami)
Legendarni brazilski borac večeras će odraditi egzibicijski boksački meč u Abu Dhabiju

Novi boksački meč večeras čeka Andersona Silvu. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, prošle godine napravio je tranziciju u boks i zasad upisuje jako dobre rezultate.

U šestom mjesecu prošle godine pobijedio je Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog prvaka u boksu, a u devetom mjesecu lakoćom se poigrao s Titom Ortizom. 82 sekunde trebale su ''Spideru'' da nokautira Ortiza.

47-godišnjeg Brazilca večeras u Abu Dhabiju čeka Bruno Machado, iskusni brazilski MMA borac. 15 pobjeda i devet poraza njegov su MMA rezime, a večeras će imati priliku skinuti veliki skalp u egzibicijskom boksačkom meču.

Machado je trenutno u nizu od šest uzastopnih MMA pobjeda, ali niti jedan od njegovih protivnika ne može se usporediti s Andersonom Silvom.

Meč između Silve i Machada poslužit će kao sunaslovna borba večeri na priredbi koju predvodi egzibicijski meč između Floyda Mayweathera i Don Moorea. Radi se o posebnoj priredbi kojoj će navodno uživo svjedočiti samo 20 pomno odabranih gledatelja. Silva bi se mogao dobro naplatiti ovakvom borbom, a još veći meč za ''Spidera'', mogao bi biti onaj protiv Jakea Paula.

YouTuber ima veliku tendenciju boksati protiv MMA boraca, a sve češće je na udaru kritičara jer konstantno boksa protiv boraca koji su prvenstveno hrvači. Anderson Silva ponudio bi jedan posve drukčiji i teži ispit za Paula, a ''Spider'' je itekako zainteresiran za tu borbu.

''Moguće je da odradimo meč. Ljudi trebaju poštovati braću Paul. Ti dečki su talentirani i otvaraju ljudima oči oko onoga što je dobro i loše u borilačkom sportu. Pripremam svoje tijelo za takav izazov i vidjet ćemo što će se dogoditi.'', otkrio je ''Spider'' za Sports Illustrated.

Velik bi to meč bio za obje uključene strane i ne treba nas čuditi ako uistinu budemo svjedočili toj borbi u narednom periodu. MMA fanovi položili bi sve nade u Silvu koji bi trebao zaustaviti ''hype'' oko braće Paul, a jedan od njih, vjerojatno Jake, imao bi priliku dodatno začepiti usta glasnim kritičarima.

Silvu prije svega ček obračun protiv Machada. Borba će se održati večeras, a Silva i Machado u ringu bi se trebali naći oko 21:00h.

Boksači su jučer odradili vaganje, a Silva je bio nešto teži. ''Spideru'' je vaga pokazala 87.70 kg, a Machado je težio 86.09 kg.

Linker
07. svibanj 2024 22:37