K1 i Boks

Dana White ne krije svoja nadanja: ‘Bit ćemo bolji od Ngannoua, nudimo najbolje što se može pružiti ovoga trenutka!‘

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
I jedno i drugo košta 80 dolara

Izvršni direktor UFC-a Dana White drži fige da UFC 294 nadmaši borbu Tysona Furyja i Francisa Ngannoua kada pričamo o broju prodanih "pay-per-viewa."

UFC 294 održava se u subotu navečer u Etihad Areni Abu Dhabi, dok se Fury protiv Ngannoua održava sljedeće subote u Rijadu, Saudijska Arabija.

Whiteovo društvo popunilo je UFC 294, s glavnom borbom večeri koja uključuje revanš za naslov prvaka u lakoj kategoriji između vladajućeg nositelja pojasa Islama Makhacheva i izazivača Alexa Volkanovskog - a u sunaslovnoj borbi će se bivši prvak u velter kategoriji Kamaru Usman suočiti s neporaženim Khamzatom Chimaevom u eliminatoru za pojas srednje kategorije kojeg u ovom trenutku drži Sean Strickland.

Ngannou, bivši UFC prvak u teškoj kategoriji, ući će u ring po prvi put otkako se službeno razišao s Whiteovim društvom početkom ove kalendarske godine. Bilo je dosta polemika gdje će nastaviti karijeru, ali na kraju je potpisao promotivni ugovor s konkurentskom organizacijom PFL.

Borba s Furyjem neće biti za pojas, jer WBC pojas "Gypsy Kinga" neće biti na kocki u ovom srazu.Unatoč tome što je veliki autsajder, Ngannouov debi u boksačkom ringu sigurno će privući znatiželju kod obožavatelja MMA-a. Opet, logično, neki fanovi neće izdvojiti novac za Fury-Ngannou i UFC 294. Cijena je ista i za UFC i za boks - 79,99 dolara, a White se nada da će imati bolju prodaju od Kamerunca, s kojim nije u dobrim odnosima:

"Svakako se nadam. Budimo iskreni. Bez poraza ikoga ovdje, ovi (borci u glavnim borbama na UFC-u 294) su najbolji borci na svijetu u svojim težinskim kategorijama. To je ono što ljudi žele vidjeti: da se najbolji bore s najboljima. Ovo dvoje ovdje i ovo dvoje ovdje su najbolji. Rekao bih da da, prodat ćemo više. Ali prilično sam pristran, to se mora uzeti u obzir", samouvjereno će White.

Je li u pravu, saznat ćemo jako brzo.

Linker
04. svibanj 2024 15:37