K1 i Boks

Tyson Fury tvrdi da ćemo ove godine gledati meč njega i Usyka: ‘On nema izbora, potpisao je ugovor‘

Tyson Fury

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
WBC-ov prvak teške kategorije prije svega mora odraditi meč protiv Francisa Ngannoua

Pregovori Oleksandra Usyka i Tysona Furyja jedna su od glavnih boksačkih priča u ovoj kalendarskoj godini. Nekoliko mjeseci tijekom prve polovice ove godine, Usyk i Fury pokušavali su pronaći zajednički jezik, ali bezuspješno.

Usyk se tada okrenuo meču protiv Daniela Duboisa i taj meč uspješno je odradio, dok Tysona Furyja ovaj vikend čeka borba protiv Francisa Ngannoua. Ipak, čini se da bi Usyk i Fury mogli potvrditi međusobni obračun nakon Furyjevog meča protiv Ngannoua, a ‘‘Gypsy King‘‘ jako brzo bi se mogao vratiti u ring nakon meča s Ngannouom.

‘‘Usyk je kobasica. Očekujem da se naš meč održi u prosincu (12. mjesec), tako mi je rečeno i nema razloga da ne vjerujem da će biti tako. Usyk se mora boriti protiv mene u prosincu, nema drugog izbora. Potpisao je ugovor i ako se ne bude borio, prekršit će ugovor i bit će tužen. Dakle, on zapraov nema izbora.‘‘, rekao je Fury za Sky Sports.

Dobre su ovo vijesti kad je u pitanju održavanje njihovog meča, ali dojam je da Usyk zapravo nikada nije niti bio problem. Ukrajinac vjerojatno neće stvarati probleme i spreman je boriti se u prosincu, ali Tyson Fury je uvijek nepredvidljiv.

Želje ‘‘Gypsy Kinga‘‘ mijenjaju se iz dana u dan i nemojte se iznenaditi ako za par dana Fury objavi kako neće biti ništa od meča u 12. mjesecu. To je jednostavno Tyson Fury i jako je teško pregovarati s njime i njegovim timom.

Naravno, tu je i Francis Ngannou. Teško je reći koliko će njihov meč biti ozbiljan, ali uvijek postoji barem ona minimalna šansa da Fury pretrpi nekakvu ozljedu ili poraz u tom meču. Tada bi se meč protiv Usyka našao pod znakom upitnika. Usyk možda nema izbora, ali vjerujemo da Fury još uvijek ima, a upravo to nas i zabrinjava.

Linker
10. svibanj 2024 17:37