K1 i Boks

Francis Ngannou o meču Usyka i Furyja: ‘Njihov meč ne može biti veći od ovog između mene i Furyja‘

Francis Ngannou

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Najbolji MMA teškaš na svijetu smatra da je preoteo Usyku mjesto na ‘‘velikoj pozornici‘‘

Svi smo početkom godine očekivali da će sljedeći protivnik Tysona Furyja biti Oleksandr Usyk, ali dobili smo nešto posve neočekivano. Sljedeći protivnik Tysona Furyja bit će Francis Ngannou i to ovaj vikend u Saudijskoj Arabiji.

‘‘Predator‘‘ je uspio ispregovarati meč protiv Furyja, iako iza sebe nema niti jedan jedini profesionalni boksački meč. Status najboljeg MMA teškaša na svijetu i epitet najsnažnijeg udarača među MMA borcima, bili su dovoljni da Ngannou uspije privući interes jednog od dvojice najboljih teškaša na svijetu.

Ne samo da je privukao Furyjev interes, nego je uspio zainteresirati i promotore. Tako je Ngannou uskočio u meč protiv Furyja prije nego Oleksandr Usyk, iako meč između Furyja i Usyka ujedno donosi priliku za ujedinjenje svih svjetskih titula u teškoj kategoriji. Boksački fanovi ostali su razočarani ovakvim raspletom, ali Ngannou tvrdi da dobivaju zapravo još veći meč.

‘‘Ako dobro pogledate, Usyk je trebao biti protivnik s kojim se Tyson trebao boriti još u travnju (4. mjesec). Ja sam se tada pojavio na ovoj sceni i meni je pripao taj meč. Prvo će se boriti protiv mene. Dakle, dobivate puno veću borbu.‘‘, rekao je Ngannou u MMA Houru.

Tyson Fury ovaj tjedan je u razgovoru za Sky Sports izjavio kako će se boriti protiv Oleksandra Usyka u 12. mjesecu ove godine. Dakle, jako brzo nakon meča s Ngannouom, Fury ponovo planira kročiti u ring. Činjenica da Fury već razmišlja o meču protiv Usyka, iako ga tek ček meč protiv Ngannoua, možda je donekle i podcjenjivanje ‘‘Predatora‘‘. Ngannou ne razmišlja previše o tome.

‘‘Nije me briga što će on kasnije raditi s Usykom ili bilo kime drugim. Iako će boksačka zajednica smatrati da će njegov meč protiv Usyka biti legitimniji meč od ovog, zato što je to meč za ujedinjenje titula, velika pozornica ipak je pripala meni. Njihov meč ne može biti velik poput ovog, kako god se okrene. Zašto bi bih uznemiren zbog meča koji je manji od ovog našeg?‘‘, poručio je Ngannou, a potom se osvrnuo i na mogućnost pobjede nad Furyjem, čime bi ugrozio meč između Furyja i Usyka.

‘‘To je njihov problem, a ne moj. Ja razmišljam o svojoj budućnosti. Mene također čekaju mečevi u budućnosti. Početkom sljedeće godine borit ću se u PFL-u. Još nismo najavili taj meč, ali borit ću se.‘‘, zaključak je Francisa Ngannoua.

Linker
01. svibanj 2024 00:45