K1 i Boks

Dana White poručio Jakeu Paulu: ‘Nećeš se boriti protiv Masvidala, pronađi protivnika svoje kilaže‘

Dana White
 Asanka Ratnayake/Shutterstock Editorial/Profimedia
Čelnik UFC-a jasno je rekao kako ne planira dopuštati borcima pod ugovorom borbu protiv Jakea Paula

24-godišnji youtuber Jake Paul ozbiljno se prihvatio građenja boksačke karijere i trenutno ima stopostotan učinak nakon četiri odrađena boksačka meča. U posljednja dva nastupa pobijedio je renomirane MMA borce kao što su Tyron Woodley i Ben Askren. Nije poznato tko će biti njegov idući protivnik. Prozvali su ga Vitor Belfort i Anderson Silva, a zainteresiran je i Jorge Masvidal. Međutim, Masvidal je i dalje pod ugovorom s UFC-om i nerealno je očekivati da mu čelnici UFC-a dopuste izlet u takav boksački meč.

Predsjednik UFC-a Dana White u razgovoru za Daily Telegraph također je potvrdio kako nemaju namjeru dopustiti Masvidalu da nastupi u takvoj borbi, no Dana smatra kako bi Jake Paul trebao prozvati borca koji je u njegovoj težinskoj kategoriji. Ben Askren i Tyron Woodley također su velteraši, no youtuber je djelovao osjetno veće od obojice. White tvrdi kako je Jorge Masvidal također osjetno manji od Jakea Paula te mu je poručio da se bori protiv Andersona Silve.

''Ma dajte, Masvidal je na 170 'pounda'. Jake Paul voli se boriti protiv boraca na toj kilaži. Bori se protiv nekoga svoje kilaže. Anderson Silva nije pod ugovorom i 46 mu je godina. To je dobna grupa protiv koje se voliš boriti i on je tvoje veličine, a usput i pobjeđuje u svojim borbama. Ako pogledate Jakeovu povijest, on se bori protiv košarkaša bez borilačkoh iskustva ili protiv ispranih starih tipova koji se godinama nisu borili. Anderson Silva trenutno boksa, pobijedio je neke borbe i u tvojoj je težinskoj kategoriji. Eto, tu nema razmišljanja, bori se protiv Andersona Silve'', započeo je Dana svoj govor o youtuberu koji gradi boksačku karijeru.

Kao što je gore navedeno, White nema namjeru dopuštati borcima koji su pod ugovorom da se idu boriti protiv Jakea Paula. Conor McGregor bio je iznimka, no on se borio protiv Floyda Mayweathera, jednog od najboljih boksača u povijesti. UFC i Dana White u toj borbi vidjeli su priliku za veliku zaradu te su bili uključeni u cijeli proces. Teško je očekivati da bi Jake Paul pristao dijeliti zaradu s UFC-om, a zato je još teže očekivati da će White pustiti borce pod ugovorom da nastupaju protiv njega.

''Nećeš se boriti protiv velteraša Masvidala koji je rangiran u Top 10 na svijetu. Ne, to se neće dogoditi, on se bori ovdje i pod ugovorom je s nama. Idi se je**no boriti protiv nekoga tvoje veličine. On se upravo borio protiv Tyrona Woodleyja, a njemu je 40 godina i tri godine nije pobijedio. Nikoga nije nokautirao pet godina u svojoj težinskoj kategoriji. To su tipovi s kakvima se Jake Paul želi boriti, a jedva je pobijedio taj meč.'', osvrnuo se čelnik UFC-a na zadnji Jakeov nastup te je dodao:

''On je jedva pobijedio tu borbu. Sada se želi boriti protiv top 10 tipa koji je velteraš i dalje je relevantan u borilačkom svijetu, a istovremeno ima Andersona koji nije pod ugovorom i upravo je pobijedio u dva boksačka meča. Nema na čemu, upravo sam ti pružio idući boksački meč, no kladim se da ne želiš taj meč. Želi li netko okladu?'', dodao je White

Dojam je kako Dana silno želi vidjeti Jakea Paula nokautiranog, a trenutno je malo boljih i prikladnijih kandidata od Andersona Silve. White se služi raznim taktikama da navuče Jakea da dogovori borbu upravo sa ''Spiderom'' jer bi legendarni Brazilac bio daleko najozbiljniji protivnik s kojim se do sada susreo.

Linker
23. travanj 2024 05:53