UFC

‘‘Lionheart‘‘ dominira! Anthony Smith lakoćom savladao još jednog protivnika u prvoj rundi

Anthony Smith
 Dylan Buell/Getty images/Profimedia
Šestorangirani borac UFC-ove poluteške kategorije potvrdio je da zaslužuje svoju poziciju

Završena je još jedna UFC-ova priredba, a čak 14 borbi održano je u UFC-ovom Apexu. Točno polovica održanih borbi završila je prekidom, a vidjeli smo nekoliko vrlo zanimljivih nokauta i submissiona. U glavnoj borbi večeri, 11-rangirani borac na ljestvici izazivača poluteške kategorije Ryan Spann tražio je iskorak u svojoj karijeri protiv Anthonyja Smitha, no ''Lionheart'' je uspješno došao do treće pobjede zaredom.

''Superman'' se pokušao nametnuti Smithu na početku borbe, zauzeo je centar Octagona i djelovao je nešto bolje i odlučnije stojci. Međutim, vrlo brzo se Spann previše opustio te je pokušao agresivnije napasti Smitha koji ga je odmah kaznio za takav pokušaj i dobrano ga je uzdrmao s nekoliko udaraca. Završio je Ryan Spann na podu, Smith je preuzeo dominantnu poziciju u parteru, a vrlo brzo imao je dobar pokušaj poluge na ruci. Međutim, Spann se uspješno obranio, a ''Lionheart'' je ostao bez dominantne pozicije i borci su ponovno završili u parteru.

Ipak, nakon toga, Anthony Smith u potpunosti je kontrolirao borbi i u stojci. Bolje je pogađao, ''Superman'' je i dalje bio vidno uzdrman pa se tako ozbiljno tresao čak i nakon prednjih direkata svog protivnika. Smith je namirisao krv u toj situaciji i odlučno je krenuo nokautirati Spanna. Uspio je Anthony ponovno uzdrmati Spanna, činilo se kako bi mogao doći i do pobjede tehničkim nokautom no ''Superman'' je davao sve od sebe da se pokuša izvući. Ipak, Smith ponovno preuzima kontrolu u parteru, ubrzo uzima leđa protivnika i završava ga gušenjem (RNC-om) nakon tri minute i 47 sekundi borbe. Treća pobjeda u nizu te treća uzastopna prekidom u prvoj rundi. Smith je obranio svoju poziciju i spreman je za pogled ka vrhu.

Netom nakon borbe između Spanna i Smitha, došlo je do određenog verbalnog sukoba. ''Lionheart'' je u afektu počeo dovikivati razne stvari prema Spannu te je glasno tražio ''svoje poštovanje''. Iako je reagiralo osiguranje i timovi ostalih boraca, Spann je brzo dao do znanja da ne želi dodatne sukobe te je otišao pružiti ruku Smithu i borci su odmah u kavezu izgladili stvar.

U sunaslovnoj večeri, moldavski ''Hulk'' zaustavio je Devina Clarkea nakon 15 minuta borbe. Dominirao je 27-godišnji borac iz Moldavije ovom borbom, a čak osam puta rušio je Clarkea. Pružio je ''Hulk'' svoj agresivni pristup za koji Clark nije imao odgovora, no dobro se tempirao Cutelaba i nije nepotrebno trošio energiju kao u nekim drugim nastupima.

Već u prvoj rundi, Ion je bio blizu finiša. Ozbiljno je uzdrmao Clarka, a zatim je otprilike dvije minute pokušavao doći do finiša. Ipak, Clark je pokazao određenu srčanost i time spriječio da i šesti puta bude poražen prekidom (ovo mu je prvi poraz na bodove u karijeri). Dominirao je Ion Cutelaba nastavkom borbe, a ulaskom u treću rundu, Devin Clarke imao je velikih problema sa svojim zubima koje je Moldavac poprilično uneredio. Razmišljao je Devin sa svojim timom o prekidu, no ''stisnuo je razbijene zube'' i odradio meč do kraja. Na kraju krajeva, jako dobar i zrel nastup Cutelabe koji je nakon dva poraza i remija protiv Dustina Jacobyja napokon došao do pobjede, prve još od 2019. godine i nokauta protiv Khalila Rountreeja.

Ostatak ''main carda'' pružio je određene zanimljivosti i prekide. 24-godišnji Arman Tsarukyan pružio je još jedan odličan nastup nokautiravši Christosa Giagosa nakon nešto više od dvije minute borbe. Jedan od najperspektivnijih boraca lake kategorije time je došao do četvrtog slavlja zaredom, a u ukupno pet UFC nastupa, jedini poraz doživio je u svom UFC debiju protiv Islama Makhacheva. Tada je također pružio jako dobru izvedbu i ovaj mladi borac definitivno je spreman za jednog kvalitetnog rangiranog protivnika.

I peti meč Joaquina Buckleya u UFC-u završio je nokautom. 27-godišnji ''magnet za prekide'' vratio se pobjedama nakon što ga je Alessio di Chirico brutalno nokautirao u siječnju. Iako je Buckley bio osjetno manji borac od svog protivnika Antonija Arroya, uspio ga je nokautirati sredinom treće runde. Buckley je pod okriljem UFC-a debitirao prije 13 mjeseci, a već je odradio pet borbi (3-2-0). Svaki puta imali smo prilike vidjeti sjajan prekid i iako je dvaput izgubio nokautom u tih pet mečeva, ovog borca definitivno uvijek vrijedi pogledati.

Nate Maness također je došao do pobjede prekidom nokautiravši Tonyja Gravelyja u drugoj rundi borbe. Ušao je Gravely u taj meč kao favorit i u prvoj rundi došao je jako blizu pobjede prekidom. Moglo bi se reći da je Manessa spasilo i zvono za kraj runde. Nate se sjajno konsolidirao u drugoj rundi te je totalno preokrenuo borbu i završio svog protivnika. Ariane Lipski pridružila se svima navedenima također savladavši svoju protivnicu u sklopu ''main carda''. Lipski je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Mandy Bohm.

Preliminarni dio priredbe pružio je osam borbi, a do pobjeda prekidom došli su Hannah Goldy, Carlston Harris i Zhu Rong. Kineski 21-godišnjak Zhu Rong trenutno je najmlađi borac na UFC-ovom rosteru i u svom drugom UFC nastupu nokautirao je Brandona Jenkinsa pred kraj treće runde. Pomalo fascinantan podatak je da borac rođen 2000. godine ima već 22 profesionalna meča (18-4-0).

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 192 - rezultati priredbe:

Glavni dio priredbe:

Anthony Smith def. Ryan Spann via submission (rear-naked choke) – R1, 3:47

Ion Cutelaba def. Devin Clark via jednoglasna sudačka odluka (30-26, 29-26, 29-27)

Ariane Lipski def. Mandy Bohm via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Arman Tsarukyan def. Christos Giagos via TKO – R1, 2:09

Nate Maness def. Tony Gravely via TKO (punches) – R2, 2:10

Joaquin Buckley def. Antonio Arroyo via TKO (punches) – R3, 2:26

Preliminarni dio priredbe:

Tafon Nchukwi def. Mike Rodriguez via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Raquel Pennington def. Pannie Kianzad via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Rong Zhu def. Brandon Jenkins via TKO – R3, 4:35

Montel Jackson def. JP Buys via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Erin Blanchfield def. Sarah Alpar via jednoglasna sudačka odluka (30-25, 30-25, 30-26)

Carlston Harris def. Impa Kasanganay via TKO – R1, 2:38

Heili Alateng vs. Gustavo Lopez završilo je neriješenim ishodom (28-28, 28-28, 28-28)

Hannah Goldy def. Emily Whitmire via (verbalni) submission (poluga na ruci) – R1, 4:17

Linker
19. travanj 2024 20:52