K1 i Boks

Dana White zabrinut je za Mikea Tysona: ‘On se naljuti kada ovo radim, ali dobro znate što mislim o njegovom meču protiv Jakea Paula‘

Dana White i Mike Tyson

 Screenshot (youtube, Full Send Podcast)
Mike Tyson i Dana White dobri su prijatelji, ali White ne podržava njegov povratak boksu

Jake Paul ranije ovaj tjedan šokirao je sportsku javnost objavom svog sljedećeg nastupa. Navikli smo da Paul boksa s MMA borcima u poznim godinama i na zalasku karijera, ali Jake je ovaj put otišao nekoliko koraka dalje.

Mike Tyson bit će sljedeći Paulov protivnik. Da, Mike Tyson jedan je od najboljih boksača svih vremena, ali njegova najbolja vremena ostala su gotovo 40 godina iza nas. ‘‘Iron‘‘ Mike danas je 57 godišnjak izvan ozbiljnog treninga i sa zdravstvenim problemima.

Legendarni boksač 2022. godine viđen je u invalidskim kolicima, ali brzo je otkriveno kako se Tyson mučio s išijasom i zato je imao problema s kretanjem.

‘‘Imam išijas i s vremena na vrijeme taj problem se pojavi. Kad se aktivira, ne mogu niti pričati. Hvala Bogu, to je jedini zdravstveni problem koji trenutno imam.‘‘, rekao je Tyson, ali iste te godine dao je izjavu kojom je zabrinuo svoje fanove.

‘‘Svi ćemo umrijeti jednog dana. Kad se pogledam u ogledalo, vidim male fleke na svom licu. Tada si govorim: ‘Wow, čini se da moj rok trajanja ističe i to uskoro.‘‘, rekao je Mike u svom podcastu.

Neovisno o zdravstvenim problemima, Mike Tyson jednostavno je prestar za ozbiljne boksačke mečeve, posebno ako je na suprotnoj strani ringa 27 godišnjak u naponu snage. Meč između Paula i Tysona na rasporedu je 20. srpnja (sedmi mjesec), a Tyson će krajem šestog mjeseca proslaviti 58. rođendan. S razlogom javnost oštro kritizira Jakea Paula, a kritičan je bio i Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 299 eventa.

‘‘Tyson se naljuti kad ovo radim, ali njemu je 60 godina (57, op.a.) čovječe. Koga ipak briga što ja mislim, nije moja borba. Volim Mikea Tysona osobno kao prijatelja i on je jedan od mojih najdražih sportaša svih vremena. Ne znam, vidjet ćemo što može napraviti i kakav će trening kamp odraditi. 31 godina je razlike u toj borbi. Znate dobro što mislim o takvim stvarima.‘‘, rekao je Dana.

Inače, Mike Tyson posljednji službeni nastup odradio je 11. lipnja (šesti mjesec) 2005. godine. Kevin McBride tada ga je porazio prekidom nakon šeste runde, a Mike Tyson još onda bio je daleko, daleko od svojih najboljih dana. Odradio je Mike egzibicijski meč protiv Royja Jonesa Jr.-a u 11. mjesecu 2020. godine, dobro je izgledao, ali Roy Jones Jr. samo je tri godine mlađi od Tysona.

Možda nas Jake Paul i Mike Tyson zavaravaju da se radi o ozbiljnom boksačkom meču. Nije isključeno da ćemo gledati malo jači sparing po unaprijed skopljenom dogovoru, ali boksački fanovi bili bi najsretniji kada se taj meč ne bi niti dogodio.

Linker
22. travanj 2024 16:42