K1 i Boks

Danas se nećete mučiti s pronalaskom prijenosa! Evo gdje i kada možete pogledati meč Usyka i Duboisa

Oleksandr Usyk (lijevo) i Daniel Dubois (desno)

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Teškaški spektakl dostupan je preko nekoliko kanala/portala koji su dostupni u našoj državi

Samo dva tjedna nakon što smo uživali u boksačkom spektaklu održanom u Londonu, ponovno nas čeka uzbudljiva večer koju će obilježiti teškaši. Oleksandr Usyk (20-0, 13 KO) i Daniel Dubois (19-1, 18 KO) boksati će za čak tri pojasa svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a u igri su WBO, WBA i IBF pojasevi.

Sva tri trenutno su u vlasništvu neporaženog Oleksandra Usyka. Ukrajinac je nekoć držao i onaj WBC-ov, ali u nižoj, kruzer kategoriji. Nakon što je ujedinio pojaseve u kruzeru, Usyk je toj kategoriji rekao ‘‘zbogom‘‘ i otisnuo se u teškaše. Nakon samo dvije pobjede u teškoj kategoriji, Usyk je dobio priliku boksati protiv Anthonyja Joshue za tri spomenuta pojasa, a Joshuu je poprilično uvjerljivo porazio u devetom mjesecu 2021. godine. Pojaseve je obranio u osmom mjesecu prošle godine, također protiv Joshue. Nastavit će Usyk svoj niz mečeva protiv britanskih teškaša, jer nakon meča s Derekom Chisorom i dvije borbe protiv Joshue, na redu je Britanac Daniel Dubois.

25-godišnjak naziva ‘‘Dynamite‘‘ zapravo je jako dobro opisan svojim nadimkom. Radi se o boksaču kod kojeg nerijetko čekamo da izgori njegov fitilj, a onda kada izgori, dobijemo trenutak velike eksplozije. Takav je Daniel Dubois, boksač koji posjeduje razornu moć udarca, što dokazuje 18 pobjeda nokautom. Gotovo nitko od analitičara ne daje mu velike šanse za pobjedu i svi ističu da do pobjede može doći samo nokautom. 25-godišnji Dubois pokušat će šokirait svijet i nastaviti svoj pobjednički niz. Nakon što je 2020. godine izgubio od Joea Joycea nokautom u desetoj rundi, Dubois je nanizao četiri pobjede nokautom.

Kevin Johnson jedini je boksač kojeg je Dubois porazio na bodove u svojoj profesionalnoj karijeri, a sve ostale pobjede upisao je prije isteka pete runde. Oleksandr Usyk s druge strane sedam puta je išao do sudačke odluke i nije toliko poznat po razornom udarcu, koliko je poznat po besprijekornoj tehnici i radu nogu. Uopće nije dilema tko je bolji boksač između ove dvojice, ali pričamo o teškoj kategoriji gdje jedan udarac može odrediti ishod meča. Daniel Dubois ne može se nadboksavati s Usykom, ali napravi li meč ‘‘prljavim‘‘, Ukrajinac bi se mogao naći u problemima.

Usyk i Dubois borit će se u Poljskoj, točnije u Wroclawu na nogometnom stadionu Slaska iz Wroclawa. Sama informacija da priredba nije na teritoriju SAD-a sigurno vas veseli, jer to znači da Usyka i Duboisa gledamo u terminu koji odgovara europskoj publici. Prema najavama, Usyk i Dubois u ringu bi se trebali naći iza 23:00h, ali sve ovisi o trajanju uvodnih mečeva.

Sjajna je stvar da večeras nećete imati previše problema s pronalaskom prijenosa za ovaj meč. Nova TV prenosit će borbu Usyka i Duboisa, a prijenos na njihovom kanalu započinje od 22:20h. Gol.hr također će prenositi meč, ali i ostalih pet mečeva u sklopu priredbe. Prijenos na gol.hr počinje u 19:00h. Osim Nove TV i gol.hr-a, meč Usyka i Duboisa bit će dostupan i putem Arena Fight kanala. Baš kao i gol.hr, Arena Fight također će prenositi i ostale mečeve glavnog dijela priredbe, a prijenos počinje u 19:00h.

Linker
23. travanj 2024 23:36