K1 i Boks

Oleksandr Usyk i Daniel Dubois izvagali su se prije meča, Britanac sve iznenadio svojom izmjerenom težinom!

Oleksandr Usyk (lijevo) i Daniel Dubois (desno)

 MACIEJ KULCZYNSKI/PAP/PROFIMEDIA Maciej Kulczynski/pap/profimedia
Nije ovoliko težio na meču već šest godina

Dan prije velike borbe između Ukrajinca Oleksandra Usyka i Britanca Daniela Duboisa, održano je službeno vaganje na kojemu su ova borac pokazala koliko teže prije samog meča. Usyk je stao na vagu, a ona je pokazivala 100.2 kilograma što je otprilike ista težina kao kada se borio protiv Anthonyja Joshue.

U međuvremenu, Dubois je došao na vagu s 105.8 kilograma, što je neuobičajeno malo za njega, jer nije imao manje od toga od svoje četvrte profesionalne borbe 2017. godine. Puno se govorilo o snazi ​​i veličini Duboisa u pripremama za ovaj okršaj, ali u večeri borbe bit će samo pet i pol kilgorama između njih dvojice.

Ovo je šokiralo obožavatelje, a jedan korisnik Twittera je komentirao: "Ne znam puno o težinama za Daniela, ali mislio sam da će biti veći od ovoga!"

Drugi je dodao: "Izgleda da se Dubois malo spustio, mislim da je obično oko 110 kilograma."

Mnogi su se također pitali hoće li Dubois uopće moći fizički dominirati nad Usykom nakon ovoga, ali uz to, dok Dubois možda nije tako težak kao što se očekivalo, još uvijek se oslanja na svoju moć nokauta dabi došao do pobjede.

Usykov bivši trener, James Ali Bashir, koji se u međuvremenu pridružio Duboisovom timu, rekao je za TNT Sports:

"Znao sam da je velik, snažan, mladolik momak i kad sam ga gledao iz daleka, mislim da je ovaj tip mlad i ima moć .To je ono s čime morate ići u borbu. Ne možete otići tamo i nadmašiti Oleksandra Usyka, on je vrhunski profesionalac i to se neće dogoditi", započeo je te nastavio:

"Moraš iskoristiti ono što je Bog dao, mladost i jačinu udarca. On je 11 godina mlađi od Usyka i vrlo je snažan, što znači da ako pogodi ne samo Usyka, već bilo kojeg teškaša, zadat će mu ogromne probleme. Ako će pogađati udarce, nokautirat će Usyka, mora iskoristiti ono što ima u svom arsenalu", zaključio je.

Linker
21. travanj 2024 15:07