K1 i Boks

Daniel Cormier i Andre Ward tvrde kako je sudac presporo odbrojavao Tysonu Furyju

Tyson Fury
 ROBYN BECK Afp
Zanimljiva teorija predmet je mnogih rasprava na društvenim mrežama

Četvrta runda borbe između Deontayja Wildera i Tysona Furyja pružila je najbolje trenutke za američkog borca. ''Bronze Bomber'' dva puta slao je na pod ''Gypsy Kinga'', a sudac Russell Morao odbrojavao je Tysonu Furyju. Oba puta britanski boksač uspješno se pridigao i oporavio, no zanimljiva teorija sada kruži društvenim mrežama.

Naime, umirovljeni boksač Andre Ward kao jedan od članova ESPN-ovog analitičkog tima dao je konstataciju kako je sudac presporo brojao do deset onda kada je Fury bio na podu. Sudac je Furyju na koncu odbrojao do osam, no Ward smatra kako se tu radilo o nešto više sekundi.

Bivši UFC-ov prvak teške i poluteške kategorije Daniel Cormier također se osvrnuo na spornu situaciju. On je putem svog Twittera naveo kako se slaže s Wardom.

''Slažem se s Andreom Wardom. Odbrojavanje je bilo nevjerojatno sporo. On (sudac) ne bi trebao prestati s odbrojavanjem jer šalje Deontayja u njegov kut.'', napisao je DC.

Brojni fanovi putem Twittera i ostalih društvenih mreža također su primijetili taj sporni detalj. Uistinu, ako pogledate snimku te runde i uključite štopericu (ili na bilo koji drugi način mjerite vrijeme), čini se kako su Ward i Cormier u pravu. Wilderova reakcija na spornu situaciju sigurno će biti zanimljiva.

Linker
25. travanj 2024 16:24