K1 i Boks

Wilder završio u bolnici nakon meča te poručio: ‘Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury
 TOM HOGAN Anadolu Agency Via Afp
‘‘Bronze Bomber‘‘ pružio je svoj maksimum i dokazao je kako se radi o srčanom borcu

Ponovno je Deontay Wilder izgubio prekidom u borbi protiv Tysona Furyja. Trilogija je sada zaključena i jasno je kako je ''Gypsy King'' ipak bolji boksač. Međutim, ''Bronze Bomber'' jedina dva poraza u 45 profesionalnih mečeva doživio je upravo protiv Furyja, a to ne umanjuje značajno njegovu vrijednost kao boksača.

Dobro je Wilder otvorio treći meč, osvojio je prvu rundu i djelovao je puno bolje nego u veljači prošle godine kada ga je Fury deklasirao i došao do pobjede prekidom u sedmoj rundi. Američki boksač ovaj puta kapitulaciju je potpisao u jedanaestoj rundi borbe, no tokom četvrte runde nije bio daleko od slavlja. Naime, Wilder je u spomenutoj rundi čak dvaput slao Furyja na pod, ali nakon toga, Britanac je u potpunosti preuzeo kontrolu nad borbom.

Deontay Wilder vidno je padao kondicijski i dojam je bio kako je pitanje vremena kada će ga Fury nokautirati. Unatoč svemu, Wilder je i dalje imao kratke bljeskove gdje bi ozbiljno zaprijetio Furyju, no ''Gypsy King'' bio je previše za njega. Wilder je završio nokautiran u 11. rundi, no nitko ne može osporiti borbenost i srce koje je prikazao u ovom meču.

''Dao sam sve od sebe, ali nisam bio dovoljno dobar. Nisam siguran što se dogodilo. Znao sam da na treninzima radi neke stvari i isto tako sam znao da nije nabio toliku kilažu da bi bio baletan. Došao je, naslonio se na mene, približio se i iskoristio priliku", rekao je Wilder u svojoj prvoj izjavi nakon meča.

Fury i Wilder pružili su nam meč za pamćenje i Amerikanac unatoč porazu ne treba pretjerano žaliti za ovim porazom. Izgubio je od sjajnog boksača, dao je sve od sebe, ali kako je i sam rekao, jednostavno nije bilo dovoljno ovaj put. Nadamo se kako će Wilder ostati na boksačkoj sceni nakon dva teška poraza jer zasigurno može još puno toga pružiti protiv ostalih boksača iz vrha kategorije.

Linker
18. travanj 2024 23:26