K1 i Boks

Daniel Dubois pred okršaj s Usykom: ‘On je favorit, ja nemam pritisak! Dobro je biti ‘underdog‘, sve je puno lakše‘

Daniel Dubois

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Prema kladionicama ima stvarno malo šanse za pobjedu

Opasni udarač Daniel Dubois nema problema s time da bude autsajder u nadolazećoj borbi s WBO, WBA, IBF, IBO svjetskim prvakom u teškoj kategoriji Oleksandrom Usykom. Podsjetimo, borba se održava za nešto više od tri tjedna, 26. kolovoza (osmi mjesec) u Wroclawu u Poljskoj. Dubois je uspio revitalizirati svoju karijeru nakon poraza od Joea Joycea 2020. godine.

“To je svijet, to je sve. San svakog borca ​​teške kategorije je boriti se za sve pojaseve, ujedinjene naslove. To je ono na čemu sam radio. Trenutno mi to jako puno znači, spreman sam za polazak, idemo dalje. Otac mi je uvijek govorio prije nego sam uopće počeo boksati, ‘Želiš biti prvak u teškoj kategoriji‘. Gledali smo Lennoxa Lewisa, Mikea Tysona, Franka Bruna i sve te legendarne borce. Oni su to učinili pa je sada moj red. Postavili su temelje, a sada je moje vrijeme. Naporno sam radio. Bio sam u teretani. Prošao sam uspone i padove. Naučio sam svoje lekcije i spreman sam ih prihvatiti, uzeti sve te pojaseve.”

Duboisu je većina promatrača davala male ili nikakve šanse za pobjedu, ali on ne osjeća pritisak da ušutka sve kritičare, kojih hvala Bogu, ima.

“To nije pritisak za mene, znate, ova borba, ne stvara mi nepotrebni pritisak. Moram ići tamo i moram obaviti posao. Kladionice i sve to, to jest tako. On je favorit, to već svi znamo, tako da za mene nema pritiska. Nije opušteno, ali jednostavno je sve jasno. Put je čist. Nema previše buke, nema previše glasova koji vas pokušavaju povući tamo gdje ne treba i poremetiti vas do te mjere da se potpuno pogubite. Ja to ionako ne slušam, tako da to ne bi napravilo razliku, ali dobro je biti autsajder. To mi se sviđa, puno je lakše ordinirati", zaključio je Dubois, koji iako će imati težak posao, ne čini se opterećen.

Linker
18. svibanj 2024 06:55