K1 i Boks

David Benavidez ići će na pobjednika između Beterbieva i Bivola: ‘Ne želi više gubiti vrijeme čekajući Canela‘

David Benavidez

 Mikael Ona/ZUMA Press Wire/Shutt/Shutterstock Editorial/Profimedia
Canelo se pak u devetom mjesecu bori protiv Edgara Berlange, tako da je Benavidezovo strpljenje došlo kraju

Prošloga mjeseca se David Benavidez borio za privremenu titulu u poluteškoj kategoriji prema WBC-u protiv Oleksandra Gvozdyka, a slavio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon dvanaest rundi borbe. Osvajanjem te privremene titule izborio je i status obaveznog izazivača, što je dovelo do svojevrsne dileme.

Benavidez je, naime, posjedovao istu ovu titulu, ali i u super srednjoj kategoriji. Bio je tako obavezni izazivač i u toj kategoriji, no procijenio je da mu se čekati jednostavno ne isplati te je odlučio i ostati u poluteškoj kategoriji.

Što to znači? To znači da će Benavidez biti sljedeći protivnik za pobjednika velikog meča između Dmitryja Bivola i Artura Beterbieva. Taj meč bi na rasporedu trebao biti 12. listopada (deseti mjesec), a dvojac se već trebao boriti na velikoj priredbi u šestom mjesecu ove godine u Saudijskoj Arabiji. Meč je otkazao Beterbiev, a Malik Zinad uskočio je kao zamjena u meč s Bivolom.

Osim toga, Benavidez je i napustio svoj privremeni pojas u super srednjoj kategoriji, a zajedno s njim i status obaveznog izazivača za Canela. Odlučio se ostati u poluteškoj kategoriji, a tko god pobijedi između Bivola i Beterbieva, to neće biti lagan zadatak i mali zalogaj za njega.

Benavidezov promotor, Sampson Lewkowitz, za BoxingScene je rekao:

‘‘To je bila Benavidezova odluka. Ne želi više gubiti vrijeme čekajući Canela. On sada želi stvoriti vlastitu ostavštinu. Ići će svojim putem i bez Canela.‘‘

Canelo se pak u devetom mjesecu bori protiv Edgara Berlange, tako da je Benavidezovo strpljenje došlo kraju. Nadamo se da će u poluteškoj pronaći više sreće, odnosno, da Bivol i Beterbiev više neće otkazivati meč.

Linker
30. kolovoz 2024 23:28