K1 i Boks

Nadolazeća nada američkog boksa: ‘Ne mislim da se Canelo boji Benavideza, stvar je poštovanja‘

Canelo

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Njegovo stajalište bazira se na hipotezi da Canelo ne želi priuštiti Benavidezu ‘pay day‘ zbog njegovog nepoštovanja

Trevor McCumby je među onima koji vjeruju da Saul "Canelo" Alvarez ne izbjegava Davida Benavideza.

McCumby (28-0, 21 KO), nova nada američkog boksa i neporaženi borac iz Arizone, tvrdi da Alvarez ne izbjegava nikoga u kategoriji do 76 kg. Ovo stajalište je u suprotnosti s mišljenjem mnogih ljubitelja borbi i boraca, uključujući Mikea Tysona, Floyda Mayweathera, Andrea Warda, Daniela Jacobsa i Paulieja Malignaggija, koji su izjavili da Canelo izbjegava neporaženog dvostrukog super srednje teškaškog prvaka koji ga poziva već godinama.

"Ne znam. Ne mislim da se Canelo nekog boji" rekao je McCumby u intervjuu za BoxingScene. "Canelo je bio u ringu s puno opasnih boksača. Čuo sam mnoge ljude kako govore da se bojao ‘GGG-a‘ (op.a. Gennadiy Golovkina), ali borio se s njim tri puta. Ne mislim da izbjegava Benavideza. Možda je više stvar ega gdje je David izrazio nepoštovanje prema njemu, a Canelo misli da ne mora stati s njim u ring, ali osobno ne mislim da je uplašen."

"Svi smo mi borci, ne bojimo se nikoga. Mi smo ratnici. Stavljamo svoja srca na liniju, treniramo da se borimo, tako da nitko od nas nije uplašen. Ne vjerujem u to, iako možda postoji nekoliko onih koji jesu."

McCumby bi se uskoro mogao suočiti s bivšim prvakom do 76 kg Calebom Plantom. Plant se borio protiv Alvareza i Benavideza, pretrpjevši poraz tehničkim nokautom u 11. rundi protiv Alvareza u studenom 2021. i poraz jednoglasnom odlukom sudaca protiv Benavideza u ožujku 2023.

Alvarez, vjerojatno najveća zvijezda boksa i budući član Kuće slavnih, ignorirao je pozive na borbu protiv Benavideza, što bi mogla biti najveća borba u boksu. Canelo se odlučio boriti protiv Jaimea Munguie u svibnju, pobijedivši bivšeg svjetskog prvaka nakon 12 rundi. Taj potez prisilio je Benavideza da debituje u poluteškoj kategoriji, gdje je jednoglasnom odlukom pobijedio bivšeg WBC prvaka Oleksandra Gvozdyka.

U četvrtak je WBC dao Davidu Benavidezu dodatni tjedan dana da odluči koji od dva obavezna mjesta želi zadržati, bilo u kategoriji do 76 kg ili 79 kg. Povratak na 76 kg ima smisla ako je Canelo spreman boriti se s njim. Međutim, super srednje teškaški prvak navodno pregovara s Edgarom Berlangom i Chrisom Eubankom Jr. o potencijalnoj borbi u rujnu.

"Mislim da će Canelo nokautirati Berlangu u šest rundi" rekao je McCumby. "Ne mislim da Berlanga ima dovoljno iskustva i borilačkog IQ-a da izdrži, ali drago mi je da potencijalno dobiva tu priliku."

"Vidio sam naslove za tu borbu (op.a. Eubank Jr.) i nisu me baš uzbudili, ali još uvijek bi to mogla biti dobra borba. Mislim da bi Canelo zaustavio Eubanka malo kasnije. Mislim da se Eubank može dobro kretati i definitivno ima vještinu, ali sumnjam može li držati korak s nekim kao što je Canelo."

Iako McCumby vjeruje da Benavidez predstavlja značajno veći izazov za Canela, nije sasvim spreman kladiti se protiv četverostrukog prvaka.

"Ako bih stavio svoj novac na kocku, bilo bi teško, čovječe" rekao je McCumby. "David nema baš odskakivanje i rad nogu, ali ima visok tempo i ne možeš stajati ispred njega, pa je možda teško reći."

"Vjerojatno bih se kladio na Canela, ali opet, nikad ne znaš s obzirom na godine."

Linker
28. kolovoz 2024 06:08