K1 i Boks

Deontay Wilder: ‘Ja sam apsolutno za meč protiv Usyka, ali on se mene jako boji‘

 Deontay Wilder 

 ANGELA WEISS/AFP/Profimedia
Bilo je velikih glasina da će se u dvanaestom mjesecu Wilder boriti protiv Joshue, no u niti jednom trenutku nikakvu službenu potvrdu nismo dobili

Sami vrh teškaškog boksa je trenutno u velikom neredu. Ne zna se tko će se i s kim boriti ni kad, a jedina donekle sigurna stvar je da će prvak Oleksandr Usyk svoje titule iduće braniti protiv Daniela Duboisa. Wilder, Fury, Joshua i Ruiz su za sada bez protivnika, tako da možemo jedino čekati neke službene vijesti.

Vjerojatno smo se svi nadali kako ćemo ove godine gledati meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, no za sada je teško biti optimističan. Tyson Fury koji drži WBC titulu u teškoj kategoriji nije pronašao zajednički jezik s Usykom te je izjavio i da ga se boji. Isto to je jučer izjavio i Deontay Wilder:

‘‘Ja sam apsolutno za meč protiv Usyka. No mislim da se on malo boji. Zapravo, ne da se malo boji, on se jako boji mene. Cijeli sam u ovom biznisu i znam jako puno stvari. Ja sam spreman bilo kad i bilo gdje, a oni svi to jako dobro znaju. Toliko je jednostavno‘‘, rekao je jučer za ESNews.

Inače, Wilder nije nastupio od desetog mjeseca prošle godine kada je u prvoj rundi nokautirao svog bivšeg sparing partnera, Roberta Heleniusa. Prije toga ima upisana sva poraza od Tysona Furyja, dok je ime njegovog idućeg protivnika nepoznanica.

Bilo je velikih glasina da će se u dvanaestom mjesecu Wilder boriti protiv Joshue, no u niti jednom trenutku nikakvu službenu potvrdu nismo dobili. Jedno vrijeme je u igri bio i Andy Ruiz Jr., no ti pregovori su također propali. Imena i prozivki je jako puno, ali se nitko s nikim ne bori.

Linker
20. travanj 2024 06:32