K1 i Boks

Deontay Wilder proslavio 36. rođendan: Tyson Fury uputio mu je čestitku

Tyson Fury i Deontay Wilder
 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Američki boksač prije dva tjedna pružio nam je fantastičnu borbu protiv Furyja

Pomalo su se slegli dojmovi nakon 09. listopada i okončanja trilogije između Tysona Furyja i Deontayja Wildera. Dvojica trenutno ponajboljih teškaša na svijetu pružili su nam još jedan sjajan meč, a na koncu je slavio ''Gypsy King'' nokautom u 11. rundi. Pokušao je britanski boksač zakopati ratnu sjekiru još tada, no Wilder je očito bio izuzetno razočaran porazom te je odbio Furyjevu ruku pomirenja.

"Prišao sam mu i rekao: 'Dobra borba čovječe, a on mi je rekao ne želim ti pokazati nikakvo poštovanje ili sportsko ponašanje'. Odgovorio sam: 'Nema problema'. Bio sam iznenađen. Ogorčen je gubitnik, idiot", rekao je Fury nedugo nakon pobjede, no dodao je ''Gypsy King'' kako donekle razumije Wildera.

''On (Wilder) nema ljubavi prema meni. Znate zašto? Zato što sam ga pobijedio tri puta. Ja sam sportaš, pokušao sam mu odati poštovanje, no on ga je odbio. To je njegov problem. Ja ću moliti za njega kako bi mu Bog omekšao srce.''

Čini se kako Tyson Fury i dalje pokušava uspostaviti dobre odnose s Wilderom. Naime, američki boksač jučer je napunio 36 godina, a njegov rival uputio mu je poruku putem videa.

''Ovo je specijalna rođendanska čestitka mom starom prijatelju Deontayju 'Bronze Bomberu' Wilderu. Želim ti sjajan dan, hvala ti na trilogiji. Odličan si borac i nadam se da ćeš imati fantastičan dan sa svojom obitelji. Bog vas blagoslovio. Sve najbolje i puno ljubavi, od tvog starog prijatelja 'Gypsy Kinga''., rekao je Fury u svojoj čestitci.

Lijepa gesta od strane ''Gypsy Kinga'', a nadamo se kako će i Wilderovo srce uistinu omekšati s vremenom, kada se pomiri s porazom.

Linker
19. travanj 2024 23:14