K1 i Boks

Deontay Wilder: ‘Robert Helenius je samopouzdan jer je godinama sparirao sa mnom‘

Deontay Wilder

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Smatra da sad kada nema pojas više pritisak nija na njemu, sad boksa iz zadovoljstva

Deontay Wilder sljedećega vikenda se vraća u ring, a protivnik će mi biti njegov bivši sparing partner Robert Heleniuis. Iako je nakon poraza protiv Furyja Wilder rekao kako više nikad neće boksati, najavio je mirovinu no sljedećega vikenda ga opet gledamo u akciji.

Jedine poraze u karijeri mu je nanio upravo Fury. Prije toga Wilder je bio neporažen, a imao je i jednu neriješenu borbu protiv Furyja te je osim toga bio stopostotan. Prvi put je izgubio 2020. godine u sedmoj rundi te je izgubio i WBC pojas, a godinu dana kasnije ga je Fury također nokautirao u jedanaestoj rundi.

Wilder je nedavno progovorio o problemima koji su ga mučili u vrijeme dok je držao pojas, a rekao da mu je jedan od najvećih bio taj pritisak s kojim se morao nositi:

‘‘Dobar je osjećaj. Kad sam prvi put osvojio titulu sve je meni išlo u prilog, a sad 100% idem putem Deontaya Wildera. Sad sam u drugačijoj poziciji. Odličan je osjećaj biti u poziciji kada na vama nije pritisak. Sad ja ne moram boksati, ali želim izu osobnih razloga. Radim to i zbog ljudi i titula‘‘, rekao je.

Javio se i Malik Scott, Wilderov trener, te je rekao kako su u pripremama za Heleniusa odradili čak 500 rundi fokusera i isto toliko rundi sparinga.

‘‘Robert Helenius je samopouzdan jer je sparirao sa mnom mnogo godina, tako da se nas dvojca već dobro poznajemo‘‘, zaključio je Wilder.

Linker
17. travanj 2024 06:16