K1 i Boks

Deontay Wilder također se nada meču protiv Usyka: ‘Smatram da Usyk drži do svoje riječi‘

Deontay Wilder

 Screenshot (youtube, Premier Boxing Champions)
Ukrajinski boksač zapravo je dao povod Wilderu da se nada međusobnom obračunu

Iako se Tysona Furyja sve češće proziva kako konstantno mijenja mišljenje i proziva različita imena te se ne može odlučiti oko planova za nastavak svoje karijere, sve sličniji njemu postaje i Oleksandr Usyk.

Prije nekoliko dana imali ste priliku čitati kako Usyk planira odraditi još tri meča, a kao željene protivnike istaknuo je Tysona Furyja, Canela Alvareza, a u trećem meču bi se oprostio na Olimpijskom stadion u Kijevu, ali nije istaknuo protiv koga bi se borio.

Jučer smo vam prenijeli Usykovu izjavu kojom ističe da bi se mogao i treći put boriti protiv Anthonyja Joshue, a taj meč bi rado odradio ako Fury ne pristane na međusobni obračun.

‘‘Ukoliko Fury ne pristane mislim da ćemo pokušati tražiti novu borbu protiv Joshue. Već smo se do sad borili u Londonu i Saudijskoj Arabiji, tako da sljedeća mora biti na Olimpijskom stadionu u Kijevu‘‘, rekao je Usyk.

U cijelu priču oko Usykovih sljedećih nastupa sada se želi umiješati i Deontay Wilder. Američki teškaš i bivši WBC-ov svjetski prvak 15. listopada (10. mjesec) vratit će se u ring nakon dva uzastopna poraza od Tysona Furyja. Protivnik će mu biti Robert Helenius, a Wilder se nada kako će Usyk biti prisutan u New Yorku na tom meču.

Opravdano se Wilder tome nada, jer prije nešto više od deset dana, Usyk je u razgovoru za ‘‘The Ring‘‘ upitan s kime bi se borio ako se ne ostvari meč protiv Furyja.

‘‘Wilder. Wilder je opasan borac, a taj meč bi se vjerojatno održao u SAD-u‘‘, rekao je Usyk, a dodao je kako planira uživo pogledati Wilderov meč protiv Heleniusa.

Time je Ukrajinac dao poticaj Wilderu da se nada meču protiv njega, a s obzirom da Usyk trenutno drži WBO, IBF i WBA titule svjetskog prvaka, naravno da bi se Wilder rado borio za sve te pojaseve.

‘‘Čuo sam za Usykovu situaciju i nadam se da će biti tamo. Smatram da je Usyk čovjek od riječi. Ako mi želi dati priliku za osvojiti titule, onda ga držim za tu riječ.‘‘, istaknuo je Wilder za Sky Sports.

Čini se kako se pri vrhu teške kategorije stvara prava sapunica. Svako svakog proziva, a nadamo se kako će od svih tih prozivki nešto uroditi i plodom te da ćemo gledati što više međusobnih obračuna od strane najboljih teškaša na svijetu.

Linker
24. travanj 2024 16:11