K1 i Boks

Deontay Wilder želi borbu s Anthonyjem Joshuom na Wembleyju: ‘Nemam problema doći u London‘

Deontay Wilder

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Wilder poziva na borbu protiv Joshue, ali prvo mora položiti ispit koji će mu pružiti Zhilei Zhang

Rivalstvo između Deontaya Wildera i Anthonyja Joshue traje već gotovo deset godina - datirajući još od vremena kada bi borba između njih dvojice bila za apsolutni naslov prvaka teške kategorije - ali dvojac se još uvijek nije sastao. No, Wilder je sada pokazao kako s njegove strane nema prepreka u pregovorima za borbu.

Wilder i Joshua napokon su izgledali spremni suočiti se jedan s drugim, boreći se na istoj priredbi u prosincu gdje bi pobjeda za svakog od njih značila službenu najavu njihove borbe. Naravno, kao i uvijek u boksu, nije bilo tako jednostavno. Joseph Parker pobijedio je Wildera i to je bio kraj bilo kakvim planovima ostavljajući Joshuu da, umjesto s ‘Brončanim Bombarderom‘, uđe u ring s Francisom Ngannouom.

U intervjuu za Sportsbook Review, Wilder je istaknuo da bi, ako uspješno prođe kroz nadolazeći okršaj s Zhileijem Zhangom, bio izuzetno voljan putovati u Joshuinu domovinu i održati obračun na stadionu Wembley u Londonu.

"Nemam problema doći u London. Bilo bi fantastično za mene, zapravo imam velike obožavatelje u UK-u, i mislim da će se pojaviti i predstavljati me, iako se borim protiv njihovog sunarodnjaka.‘‘

"Želim tu borbu. Nikad nisam bježao od borbe, nikad nisam izbjegavao borbu, bez obzira na ono što ste čuli tijekom godina. Nikada nisam bježao od nikoga, nikad nisam izbjegavao nikoga, prihvatio sam kraći kraj štapa samo da bih dogovorio borbe, to je Božja istina. Tu sam, i kad obavim svoj posao kako treba, dajmo tu borbu. Želim najveće moguće borbe koje se mogu napraviti, ali sve ovisi o 1. lipnju.‘‘

"Spakirat ću svoje torbe i doći na Wembley sretan. Kad dođem u UK, dočekaju me otvorenih ruku, nevjerojatno je vidjeti ljude i dobiti zahvalnost i gostoljubivost koju dobivam. To me čini da se osjećam kao da je to moj drugi dom."

‘Brončani bombarder‘ je priznao da je, unatoč svojoj antipatiji prema Joshui, bio impresioniran Joshuinom promjenom otkada je Britanac počeo surađivati s novim trenerom - Benom Davisonom.

"Sviđa mi se što je AJ do sada radio, ali samo vrijeme će pokazati. Samo nastavi pobjeđivati i ja ću raditi isto, vraćam se s tom vatrom i željom u sebi. I vidjet ćemo se. Nećemo ništa znati dok se ne borimo i susretnemo.‘‘

"Može se puno reći o tome koga je on sve pobijedio da bi se vratio do ovog trenutka, ali nećemo ulaziti u sve to. Nije me briga za sve to. Ostvario je pobjede i to je sve što je važno. Ali uskoro ćemo vidjeti, i mislim stvarno uskoro.‘‘

"Pogotovo kada imate posla s njegovom ekselencijom (Turki Alalshikh), volim što je veliki obožavatelj boksa. Više ne razgovaramo o rang listama, nego o moći novca."

Wilder će se suočiti s ‘Big Bang‘ Zhangom 1. lipnja na priredbi ‘Matchroom v Queensberry‘ u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Linker
21. svibanj 2024 18:39