K1 i Boks

Deontay Wilder želi dva meča protiv Ngannoua: ‘On dolazi mojoj kući, a zatim ću ja doći njegovoj!‘

BROOKLYN, NEW YORK - OCTOBER 15: Deontay Wilder celebrates after knocking out Robert Helenius in the first round during their WBC world heavyweight title eliminator bout at Barclays Center on October 15, 2022 in Brooklyn, New York. Al Bello,Image: 730953071, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: AL BELLO/Getty images/Profimedia

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Ponajbolji boksač teške kategorije prozvao je donedavnog UFC-ovog prvaka teške kategorije

Tyson Fury najveća je želja Francisa Ngannoua kad je u pitanju protivnik za boksački meč, ali ne uspije li ‘‘Predator‘‘ dogovoriti taj meč, neće mu nedostajati zainteresiranih boksača pri vrhu teške kategorije.

Dillian Whyte, Derek Chisora, Anthony Joshua, svi oni spominju se kao potencijalni kandidati, a interes je potvrdio možda i najzanimljiviji među svima njima. Deontay Wilder u razgovoru za ‘‘Trill Boxing Talk‘‘ otkrio je da bi se također rado okušao protiv donedavnog prvaka UFC-ove teške kategorije.

‘‘Razmišljao sam o toj ideji i rado bih ugovorio dvije borbe. Svi oni uvijek dolaze boksati, ali hajdemo to učiniti ovako: Ti će doći u moj sport, ja ću onda doći u tvoj. Razumijete? On dolazi mojoj kući, a ja ću nakon toga doći njegovoj. Ja sam pravi ratnik.‘‘, poručio je ‘‘Bronze Bomber‘‘.

Poput Dilliana Whytea, Deontay Wilder otvoren je i za MMA meč protiv Ngannoua, jer smatra nepoštenim da odrade samo boksački meč. Inače, Wildera zastupa Showtime Boxing, a oni ne taje veliki interes ka potpisivanju Francisa Ngannoua. Bellatorovi eventi također se prenose putem Showtime platforme i to bi otvorilo mogućnost da se Wilder i Ngannou obračunaju u MMA borbi pod okriljem Bellatora, dok bi boksački meč bio u potpunosti prepušten Showtime Boxing promotorskoj kući.

Obračun dvojice vjerojatno najmoćnijih udarača u svojim sportovima privukao bi ogroman interes. Wilder je oduvijek na glasu kao ne baš tehnički profinjen boksač, ali sve to nadomjesti nevjerojatno razornim udarcem. Istu reputaciju uživa i Francis Ngannou u MMA vodama. Sigurno bismo vidjeli nekakav spektakularan nokaut, a Wildera jako veseli sama pomisao o borbama protiv Ngannoua.

‘‘Gledam na to kao na predivnu stvar. Pričam iskreno od srca. Moje srce se smiješi dok pričam o ovoj borbi, osjećam toplinu. Nadam se da ću doći do te borbe.‘‘, zaključio je ‘‘Bronze Bomber‘‘.

Linker
20. travanj 2024 15:46