K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Ako Joshua izgubi od Franklina, mislim da se nikad više neće boriti za svjetsku titulu‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 Shaun Brooks/Actionplus/Profimedia
Joshuin promotor upozorio je na važnost sljedećeg nastupa Anthonyja Joshue

Jako važna, jedna od najvažnijih borbi u karijeri čeka Anthonyja Joshuu 1. travnja (četvrti mjesec). ‘‘AJ‘‘ će ring dijeliti s Jermaineom Franklinom, američkim teškašem koji iza sebe ima 21 pobjedu i jedan poraz.

Franklin trenutno zauzima 30. mjesto u poretku svjetskih teškaša prema Boxrecu i Joshua jednostavno mora poraziti takvog boksača. Dodatan teren na leđima Joshue jesu i dva uzastopna poraza od Oleksandra Usyka. Treći poraz zaredom mogao bi biti poguban za Joshuu, naročito ako dođe od strane teškaša koji je trenutno daleko od samog vrha teške kategorije.

S time se slaže i Eddie Hearn. Poprilično je jasno da je Anthony Joshua jedan od najvećih Hearnovih miljenika, a to je i očekivano s obzirom da Joshua uživa status ponajveće zvijezde u današnjem svijetu boksa. Hearn i Matchroom Boxing puno bi izgubili novim porazom Joshue, a Eddie se osvrnuo na potencijalni poraz Joshue u razgovoru za Seconds Out.

‘‘Mislim da je ovo sjajan meč za Joshuu. Franklin je imao sjajan meč protiv Dilliana Whytea i pokazao je koliko je dobar, dok Joshua u borbu ulazi s dva uzastopna poraza. Puno je upitnika oko njega i Franklin će nam pokazati gdje Joshua trenutno stoji. Izgubi li od Franklina, mislim da će uistinu jako teško ikad više dogurati do napada na titulu, vjerojatno nikad više. Franklina smatram top 15 teškašem, ali ako se Joshua planira ponovno boriti za titulu, morat će proći kroz ovakvog tipa. Sve to čini mu pritisak. Ne smatram da bi mu karijera završila porazom, ali jako teško bi se uključio u napad na titulu.‘‘, rekao je Hearn i time je možda samo dodatno nabio pritisak na leđa Anthonyja Joshue.

Nabio mu pritisak ili ne, to je dio sporta na najvišoj razini i Joshua će morati pružiti najbolje moguće izdanje onda kad je pod najvećim pritiskom. Kroz mjesec i pol dana saznat ćemo može li to i učiniti.

Linker
24. travanj 2024 20:35