K1 i Boks

Wilder dobiva protivnika kojem se svi nadamo! WBC će narediti eliminacijski meč za sljedećeg izazivača

Deontay Wilder

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
‘Bronze Bomber‘‘ dobit će priliku postati sljedećim izazivačem za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka

Deontay Wilder nokautom kojim je pobijedio Roberta Heleniusa ponovno je podsjetio boksačku javnost koliko je opasan. ‘‘Bronze Bomberu‘‘ je nerijetko dovoljan samo jedan čisti udarac da završi boksački meč i radi se o jednom od najmoćnijih udarača u povijesti kategorije.

Nakon dva uzastopna poraza od Tysona Furyja, mnogi su otpisali Wildera kad je u pitanju sami vrh, ali realnost je da bi Wildera bilo itekako zanimljivo gledati protiv bilo kojeg teškaša iz samog vrha. Oleksandr Usyk i Andy Ruiz imena su koja je prozivao neposredno nakon svoje nove pobjede, a čini se kako će mu ovaj potonji biti protivnik.

Naime, Marca, ali i Boxing Social prenose da će WBC narediti meč između Wildera i Andyja Ruiza, a pobjednik te borbe postat će obveznim izazivačem za pojas koji je trenutno u vlasništvu Tysona Furyja.

WBC-ov predsjednik, Mauricio Sulaiman izjavio je kako će sljedećeg tjedna u Meksiku potvrditi sve WBC-ove ‘‘final eliminator‘‘ borbe, odnosno mečeve u kojima se traži izazivača za titulu.

‘‘Svi eliminacijski mečevi bit će naređeni uključujući i onaj između Ruiza i Wildera.‘‘

Sjajne su to vijesti za svakog boksačkog fana. Andy Ruiz (35-2-0, 22 KO) bivši je svjetski prvak u teškoj kategoriji, a ne samo da je Ruiz jedan od najboljih teškaša svijeta, nego je i jedan od najuzbudljivijih. Američko-meksički teškaš nikad u svojih 37 nastupa nije nokautiran, a bilo bi itekako zanimljivo vidjeti kako bi se nosio s Wilderovim bombama.

Ništa lakše ne bi bilo niti Wilderu, jer Andy Ruiz također posjeduje razoran udarac i ne bježi od otvorenih razmjena.

Tyson Fury vjerojatno će u međuvremenu braniti svoj pojas, a sve se više spominje meč protiv Dereka Chisore koji bi se trebao održati 3. prosinca (12. mjesec). Chisoru ne treba podcijeniti, ali Tyson Fury bit će veliki favorit u toj borbi i očekuje se novo slavlje ‘‘Gypsy Kinga‘‘. Pobijedi li Wilder kojim slučajem u meču protiv Ruiza, lako je moguće da Furyja i Wildera po četvrti put gledamo u međusobnom obračunu.

Linker
24. travanj 2024 07:47