K1 i Boks

Derek Chisora otkrio koliko namjerava imati profesionalnih borbi do kraja karijere: ‘Bog mi je to rekao, sviđa mi se taj broj‘

Derek Chisora i Eddie Hearn 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Publika ga voli te uvijek pruži dobar meč, a nema sumnje da će tako biti i ove subote protiv Joycea

Unatoč tome što je napunio 40 godina života, Derek Chisora i dalje nastupa u profesionalnom boksu na visokoj razini. Ovoga vikenda očekuje ga okršaj protiv sunarodnjaka Joea Joycea, a ovo će mu biti čak 48. meč u profesionalnoj karijeri. 34 pobjede i 13 poraza upisao je Chisora, a za njega na velikim priredbama uvijek ima mjesta.

Mnogi su ga nakon posljednjeg poraza od Tysona Furyja 2022. godine pozvali da se konačno umirovi i prestane primati dodatnu štetu, međutim, izgleda da Chisora ima nešto drugo na umu. Jučer je u intervjuu za BoxingScene progovorio o tome koliko puta još namjerava nastupiti do mirovine:

‘‘Imat ću 50 borbi. To je nešto što želim imati i točka. Bog mi je rekao 50 borbi. Kada god razmišljam o tome, 50 mi dođe u glavu. Oduvijek sam želio imati 50 borbi – još od trenutka kada sam postao profesionalac, i sviđa mi se to‘‘, rekao je Chisora, pa nadodao:

‘‘Zabava, čovječe. Zabava je ono zbog čega se ja borim. Volim trenirati, brate, volim trenirati. Kada je naša borba najavljena, Joyce je rekao da će početi s kampom. Ja treniram svaki dan.‘‘

Iako Chisora ne spada u samu elitu teškaškog boksa, uvijek je rado viđen borac na velikim priredbama. Publika ga voli te uvijek pruži dobar meč, a nema sumnje da će tako biti i ove subote protiv Joycea.

Chisora ove godine još nije nastupio, a trenutno posljednji nastup upisao je prošloga ljeta kada je pobijedio Geralda Washingtona odlukom sudaca. Hoće li uspjeti i Joycea, saznat ćemo ove subote.

Linker
23. kolovoz 2024 13:25