K1 i Boks

Joe Joyce i dalje se nada da će postati teškaški prvak: ‘Joshua, Usyk, Dubois i Fury. Svi mogu dobiti ako žele‘

Joe Joyce

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Ukoliko se želi i približiti stvarima koje je naveo, pobjeda nad Chisorom mu je imperativ

Dugo se za Joea Joycea govorilo kako je on velika prijetnja teškaškoj eliti na vrhu, međutim, dva teška poraza od Zhileija Zhanga dodatno su ga unazadila. Osim toga, pokazala su također kako Joyce ipak nije ono što se za njega do sada mislilo, no engleski boksač nema namjeru odustati od karijere.

Ne samo da Joyce nema namjeru odustati od karijere, nego još uvijek vjeruje da može postati prvak svijeta. U jučerašnjem intervjuu za Sky Sports rekao je kako to i namjerava, a spomenuo je i neka velika imena:

‘‘Još uvijek sam u top deset, opcije su odlične. Za mene ima jako puno odličnih mečeva. Postoje protivnici s kojima mogu raditi revanš. Još ima protivnika za mene i još želim postati svjetski prvak u teškoj kategoriji. Svačija karijera je drugačija, a moja je bila teška. Međutim, pritisak oblikuje dijamante‘‘, započeo je Joyce.

‘‘Parker bi bio dobra borba, revanš. Bilo tko od tih top tipova. Joshua može dobiti ako želi, Dubois također. Svi mogu dobiti. Fury i Usyk. Dolazim po sve njih. Želim osvojiti teškašku titulu, zato sam u ovom sportu. Kao amater sam osvojio srebro na Olimpijskim igrama, a trebao sam biti zlatni. Imao sam prepreka, ali sam i dalje ovdje‘‘, zaključio je.

Uspio se Joyce vratiti pobjedama nakon dva uzastopna poraza, a ove subote ga očekuje Derek Chisora. Ukoliko se želi i približiti stvarima koje je naveo, pobjeda nad Chisorom mu je imperativ. Ako pak ni to ne uspije, sve će priče o svjetskim titulama pasti u vodu.

Linker
03. rujan 2024 11:25