K1 i Boks

Devin Haney i ostali top izazivači nisu oduševljeni nastupom Lomachenka: ‘Nije isti boksač kao prije‘

Vasyl Lomachenko

 Williams Paul/Zuma Press/Profimedia
Ukrajinac je na meti kritika unatoč tome što je upisao pobjedu jednoglasnom odlukom

Iako je proteklog vikenda upisao 17. pobjedu u svom 19. profesionalnom nastupu, ‘‘dionice‘‘ Vasyla Lomachenka kao da su ipak donekle opale pobjedom protiv Jamaine Ortiza. 26-godišnji Ortiz nije boksač koji pripada samoj eliti lake kategorije, ali ipak je podosta namučio Lomachenka. Ukrajinac je na koncu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i ostao je u igri za napad na titulu svjetskog prvaka.

Devin Haney boksač je koji drži sve četiri relevantne svjetske titule u lakoj kategoriji. 23-godišnji američki boksač iza sebe ima 29 pobjeda u jednako toliko nastupa, a posljednji nastup odradio je prije dva tjedna. Haney je tada u revanšu ponovno porazio Georgea Kambososa Jr.-a, a još ususret tom meču Haney je pričao o Lomachenku.

‘‘To je definitivno borba koju bih rado odradio. Godinama prozivam ‘Lomu‘. Radi se o borbi koju bih rado odradio nakon ove, ali sve počinje s Kambososom. ‘Loma‘ je definitivno na mojoj listi.‘‘, govorio je tada Haney.

Nakon Lomachenkove pobjede nad Ortizom, Haney nije ostao naročito oduševljen, ali još uvijek je zainteresiran za međusobni obračun.

‘‘Mislim da to nije bilo njegovo najbolje izdanje, ali znam da ćemo vidjeti njegovu puno bolju verziju ako se budemo borili.‘‘, rekao je Haney u svom kratkom osvrtu.

Još neka poznata imena također su imala svoje osvrte. Ryan Garcia tvrdi da je Lomachenko možda presitan za tu težinsku kategoriju, dok Shakur Stevenson ističe kako Lomachenko ‘‘nije isti borac kao nekoć‘‘. Gervonta Devis u svom je stilu napisao ‘‘da će zaustaviti bilo koga‘‘.

Laka kategorija u boksu trenutno izgleda sjajno. Haney je apsolutni vladar, a za vratom mu pušu Lomachenko, Gervonta Davis, Ryan Garcia i Shakur Stevenson koji se odlučio na prelazak u tu kategoriju nakon što je pao vagu uoči svog posljednjeg nastupa. Još je podosta visokokvalitetnih boksača u toj kategoriji, a nadamo se kako ćemo gledati što više međusobnih obračuna.

Linker
26. travanj 2024 12:49