K1 i Boks

‘Najbrže ruke svijeta‘ protiv ‘Tenka‘: Ugovoren je fantastičan boksački meč u lakoj kategoriji!

Ryan Garcia i Gervonta Davis

 Screenshot (youtube, Dazn; Showtime Boxing)
Često kritiziramo boks zbog manjka vrhunskih mečeva, ali ovaj put možemo iskazati samo pohvale

Laka kategorija u boksu definitivno je jedna od najuzbudljivijih i najkvalitetnijih u ovom trenutku. Devin Haney apsolutni je kralj kategorije i drži sve pojaseve. Međutim, za vratom mu puše serija vrhunskih boksača i neće mu biti lako obraniti titule.

Gervonta Davis (27-0, 25 KO) i Ryan Garcia (23-0, 19 KO) dvojac je jako talentiranih boksača koji pucaju na sam vrh, ali pohod jednog od njih dvojice bit će donekle usporen. Naime, Ryan Garcia i Gervonta Davis otkrili su na svojim Instagram profilima da su se njihovi predstavnici uspjeli dogovoriti i tijekom 2023. godine gledat ćemo njihov međusobni obračun.

Datum trenutno nije poznat, a što se lokacije tiče, Las Vegas je najizglednija opcija. Meč vjerojatno neće biti održan samim početkom godine, jer Gervonta Devis otkrio je kako će se 7. siječnja (1. mjesec) boriti sa zasad neimenovanim protivnikom, a taj meč poslužit će mu kao ‘‘zagrijavanje‘‘ za Garciu.

28-godišnji Davis velik dio karijere bio je pulen Floyda Mayweathera i karijeru je razvijao pod njegovim nadzorom. Nedavno su ipak raskinuli suradnju, a Davis je trenutno nositelj WBA (Regular) pojasa. Posljednji nastup odradio je krajem petog mjeseca ove godine, a tehničkim nokautom porazio je Rolanda Romera. Gervonta je od samog početka karijere najavljivan kao nova ‘‘velika stvar‘‘ u boksu, ali vrijeme je da se počne testirati protiv onih uistinu najboljih, a slično vrijedi i za Ryana Garciu.

24-godišnji Ryan Garcia po mnogima je boksač ‘‘najbržih ruku na svijetu‘‘. Posljednji put imali smo ga prilike gledati u sedmom mjesecu, a nokautom u šestoj rundi porazio je Javiera Fortunu. Garcia kao i Gervonta većinu svojih pobjeda upisuje prekidom i nema sumnje kako će ovo biti jedan od najzanimljivijih boksačkih obračuna u 2023. godini.

Preostaje nam pričekati na službenu potvrdu datuma, a onda iščekivanje može započeti.

Linker
18. travanj 2024 03:01