K1 i Boks

Devin Haney je nezaustavljiv! Deklasirao je Regisa Prograisa i uzeo mu WBC titulu u super lakoj kategoriji!

 Devin Haney, Bill Haney i Eddie Hearn 

 EZRA SHAW/Getty images/Profimedia
Devin Haney je još jednom pokazao o kakvom se boksaču radi, a ako uzmemo u obzir da ima samo 25 godina, možemo reći da mu je samo nebo granica

Nedavno je fenomenalni Devin Haney napustio svoj prestižni status prvaka lake kategorije, a takvu odluku je opravdao tvrdnjama kako mu trebaju novi izazovi i kako je u spomenutoj diviziji učinio sve što se učiniti može. Odlučio je stoga otići u kategoriju iznad i napasti WBC titulu.

Boksač koji je spomenutu titulu držao bio je Regis Prograis, a Haney je posao ipak obavio i lakše nego što se predviđalo. Odlični Haney noćas je postao novim WBC prvakom u super lakoj kategoriji, te iako se znalo o kakvom se boksaču radi, ponovno je oduševio fanove plemenite vještine.

Koliko je Haney noćas bio dominantan pokazuje činjenica da je Prograis u cijelom meču, dakle u 12 rundi meča u super lakoj kategoriji, pogodio svega 38 udaraca! Prema podacima CampuBoxa, to je služeno rekord za najmanje pogođenih udaraca u nekoj borbi za titulu otkako oni prate tu statistiku. Također, u jednom periodu od šest rundi, Prograis je pogodio svega dva udarca.

Haney je nekoliko puta uzdrmao Prograisa, no ipak ga nije uspio završiti. Sve do desete runde je jednostavno dominirao Prograisa, a u njoj je sjevnulo nekoliko odličnih udaraca koji su napravili probleme Prograisu. U rundi prije, dakle u devetoj, Haney je Prograisa pogodio desnicom koja ga je poslala na pod, a prije toga je uglavnom direktom održavao svoju dominaciju kroz ostatak meča. Jednoglasnom odlukom sudaca je pobijedio Prograisa (107-120 x 3)

Devin Haney je još jednom pokazao o kakvom se boksaču radi, a ako uzmemo u obzir da ima samo 25 godina, možemo reći da mu je samo nebo granica. Što je sljedeći potez za fenomenalnog Haneyja, ne znamo, no što god bude tražio, apsolutno je i zaslužio.

Linker
28. travanj 2024 03:30