K1 i Boks

(VIDEO) ‘Nije loše za dečka iz privatne škole‘: Pogledajte dominaciju kakva se ne pamti u mečevima za svjetsku titulu

Devin Haney

 EZRA SHAW/Getty images/Profimedia
25-godišnji Devin Haney uništio je Regisa Prograisa u meču za WBC-ovu svjetsku titulu u super lakoj kategoriji (-140 ‘lbs‘)

‘‘On je imao sve servirano na pladnju, živi lakim i privilegiranim životom.‘‘, riječi su Regisa Prograisa uoči meča protiv Devina Haneyja.

Osim Prograisa, slične riječi u smjeru Haneyja uputio je i Evins Tobler, trener Regisa Prograisa. On je na jednoj od konferencija za medije isticao kako je Devin Haney tip koji glumi ‘‘gangstera s ulice‘‘, a zapravo je dečko koji je išao u privatnu školu.

Devin Haney zapamtio je te riječi i jedva je čekao osvetiti se unutar ringa. Upravo to je i napravio u ranim nedjeljnim satima, a Regis Prograis deklasiran je od strane Haneyja.

120-107 rezultat je na sve tri sudačke kartice, što znači da je Haney osvojio svih 12 rundi u tom meču. Prograis je prema Combubox statistici pogodio svega 36 udaraca u 12 rundi! Usporedbe radi, Haney je bio uspješan sa 129 pogođenih udaraca na tom meču. Čak sest rundi Prograis je okončao pogodivši samo dva udarca, a to je uistinu poražavajuća statistika za nekog tko je branio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u tom meču.

Jasno da velike zasluge pripadaju Devinu Haneyju. Neporaženi američki boksač (31-0) odradio je zbilja majstorski nastup, jedan od najuvjerljivijih koje pamtimo, barem kad su u pitanju mečevi za svjetsku titulu.

Nedugo poslije meča, Devin Haney se prisjetio izjava od strane Prograisa i njegovog trenera, a putem Twittera im je poručio:

‘‘Nije loše za dečka iz ‘privatne škole.‘‘‘

Inače, Devin Haney je još kao 13-godišnjak napustio školu uz odobrenje svog oca Billa koji ga i danas trenira. Devin se odlučio u potpunosti posvetiti boksu, a nedugo nakon 17. rođendana odradio je svoj profesionalni debi.

Haney je morao posegnuti sve do Meksika, jer u SAD-u nije mogao ishoditi licencu za profesionalni nastup. Prva četiri meča Haney je odradio u Meksiku i upisao je četiri uvjerljive pobjede. Nakon toga uslijedio je debi na američkom tlu, a danas je 25-godišnji Devin Haney jedan od najboljih boksača na svijetu.

Kakvom lakoćom je izdominirao Prograisa, pogledajte u DAZN-ovim sažecima koji se nalaze ispod ovog teksta.

Linker
28. travanj 2024 13:58