K1 i Boks

(VIDEO) Ususret noćašnjem meču: Prisjetimo se posljednjeg nastupa i pobjede Lomachenka

Vasiliy Lomachenko vs. Richard Commey

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Nije nastupao niti jednom u ovoj godini, tako da je dobro da odradi barem jedan meč

Vasyl Lomachenko noćas se vraća u ring, a trebao je i ranije ove godine no situacija s ratom u Ukrajini spriječila je ovog odličnog boksača u tom naumu. No, dobra vijest je da će Lomachenko ove godine ipak odraditi jedan meč i to već noćas protiv Jamainea Ortiza.

Neporaženi Ortiz trenutno je jedanaesti na Boxrecovoj ljestvici, a u svojoj profesionalnoj karijeri ima šesnaest pobjeda. Osam je njih završio prekidom, a u petom mjesecu ove godine pobijedio je Jamela Herringa sudačkom odlukom nakon deset rundi borbe. U četvrtom mjesecu prošle godine Ortiz je odradio neriješen meč protiv Josepha Adorna, ali nakon toga je dva puta pobijedio. Lomachenko mu je do sada najveći izazov u karijeri, a noćas će imati priliku doći i do najveće pobjede u svojoj karijeri.

Lomachenko se posljednji puta borio krajem prošle godine kada je sudačkom odlukom pobijedio Richarda Comneyja, a nastupati je trebao i ranije ove godine što mu zbog rata u Ukrajini nije pošlo za rukom. Lomachenko je krajem 2020. izgubio WBA, WBO i The Ring titula u lakoj kategoriji kada ga je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Teofimo Lopez nakon dvanaest rundi odlične borbe.

Hoće li Lomachenko i kada ponovno napasti titule, ne zna se. No ukoliko razmišlja o tome, pobjeda protiv Ortiza mu je imperativ. Vjerujemo da bi većina fanova htjela gledati obračun Lomachenka i Haneyja, a dok čekamo večerašnji meč prisjetimo se posljednjeg nastupa i pobjede odličnog Ukrajinca:

Linker
20. travanj 2024 14:44