K1 i Boks

Devin Haney prognozirao meč između Gervonte i Garcije: ‘Mislim da je ‘Tank‘ sigurna oklada‘

March 9, 2023, Los Angeles, CA, USA: Gervonta ÔTankÕ Davis and Ryan Garcia face off and engage in trash talk at the kick off press conference for their fight taking place April 22nd in Las Vegas.,Image: 761716486, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia

 ADAM DELGIUDICE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Adam Delgiudice/zuma Press/profimedia
Apsolutni svjetski prvak lake kategorije sa zanimanjem će popratiti ovaj meč

Veliki boksački meč čeka nas u nedjelju iza 5:00h ujutro. Gervonta Davis (28-0) i Ryan Garcia (23-0) ukrstit će rukavice, a radi se o dvojici boksača koje mnogi vide kao budućnost lake kategorije (-61 kg).

Istina da Ryan Garcia sve više naginje prema Junior velter kategoriji (-63,50 kg), ali pobjedom protiv Davisa, Ryan bi mogao izboriti napad na svjetsku titulu u lakoj kategoriji.

Meč između Garcije i Davisa ugovoren je u ‘‘catchweightu‘‘ do 136 ‘‘pounda‘‘ (135 ‘pounda‘ je gornja granica lake kategorije) i stoga Gervontina WBA (Regular) titula nije ulog u ovom meču. Kad su u pitanju titule u lakoj kategoriji, sve četiri glavne svjetske titule u vlasništvu su Devina Haneyja (29-0,). 24-godišnja američka senzacija ujedinila je pojaseve porazivši Georgea Kambososa Jr.-a sredinom prošle godine, a Haney je protiv istog boksača i obranio titule u desetom mjesecu prošle godine.

Devin će 20. svibnja (peti mjesec) ove godine boksati protiv Vasyla Lomachenka, ali s velikim zanimanjem ispratit će meč između Gervonte i Garcije. U razgovoru s Marcosom Villegasom s Fight Hub TV-a, Haney je dao kraći osvrt o meču između Gervonte Davisa i Ryana Garcije.

‘‘Mislim da će biti dobar meč. Ryan ima visinu, duljinu i brzinu, ali ‘Tank‘ ima tu silu, moć za neutralizirati protivnika. Također posjeduje i iskustvo, više je testiran i dokazan na najvišoj razini.‘‘, rekao je Haney, a potom je dao svoju prognozu meča.

‘‘Sigurna oklada bio bi ‘Tank‘ (Gervonta Davis), ali ne smijete otpisati Ryana. On je brz, snažno udara i mislim da se ne boji Gervonte. Dolazi po pobjedu. Viđali smo kako ‘Tank‘ u nekim mečevima gubi na bodove (do nokauta, op.a.). Vidjeli smo i Garciu kako se vratio nakon nokdauna u meču protiv Lukea Campbella, ali nismo vidjeli što može protiv ovakvog udarača protiv kojeg si ne može priuštiti opuštanje. Ako ga ‘Tank‘ lakoćom razvali, neću biti iznenađen.‘‘, pojasnio je Haney koji vidno naginje ka pobjedi Gervonte Davisa.

Potvrdio je Haney u nastavku razgovora da cilja na pobjednika tog meča, ali zasad je fokusiran isključivo na Lomachenka, jer Ukrajinac sam po sebi predstavlja nevjerojatno težak izazov.

Linker
29. travanj 2024 23:57