K1 i Boks

(VIDEO) Gervonta i Garcia dogovorili okladu na sve ili ništa? Davis odmah zatražio sklapanje ugovora

Gervonta Davis (lijevo) i Ryan Garcia (desno)

 Screenshot (youtube, Dazn)
Dvojica neporaženih boksača međusobno će se obračunati u ranim nedjeljnim satima

U moru velikih mečeva koje boks potencijalno nudi, ovog vikenda jedan od velikih mečeva zapravo će se i održati. Radi se o obračunu Ryana Garcije (23-0, 19 KO) i Gervonte Davisa (28-0, 26 KO), dvojice supertalentiranih boksača.

Meč će se održati u ‘‘catchweightu‘‘ do 136 ‘‘pounda‘‘ (61,69 kg), a obojica u meč ulaze kao neporaženi boksači. 28-godišnji Gervonta ipak će biti osjetni favorit u meču protiv 24-godišnjeg Garcije. Neki od glavnih razloga su boksači koje su obojica porazili u dosadašnjim karijerama.

Gervonta se borio s puno jačom konkurencijom i dobivao je boksače kao što su Isaac Cruz, Mario Barrios, Rolando Romero, Yuriorkis Gamboa, Leo Santa Cruz itd., dok Garcia također ima nekoliko dobrih pobjeda kao što su one protiv Francisca Fonsece, Lukea Campbella, Emmanuela Tagoea itd.

Pobjede Gervonte Davisa ipak su zvučnije, a dojam je i da se radi o vještijem borcu. Garcia će svoju prednost tražiti u fizičkim gabaritima. 12 centimetara je Garcia viši od Gervonte i sedam centimetara prednosti imat će u rasponu ruku. Obojica u meč ipak ulaze prepuni samopouzdanja, a to dokazuje oklada koju su ‘‘bacili‘‘ tijekom jučerašnjeg ‘‘livea‘‘ na Instagramu.

Garcia i Gervonta verbalno su se dogovoriili da pobjednik odnosi sav honorar u njihovom meču. Prema prvotnim informacijama sa stranice ‘‘Sporting Payouts‘‘, Gervonta bi za ovaj meč trebao uprihoditi oko 1,5 milijuna dolara, dok Ryan Garcia ima zagarantiranih 350 tisuća dolara. Informacija je kasnije doživjela promjenu i sada ‘‘Sporting Payouts‘‘ tvrdi da će Gervonta dobiti oko 2,2 milijuna američkih dolara za meč, dok Garcia ima sigurnih 520 tisuća dolara.

Tu nije uračunata raspodjela od prodanog PPV-a. Zarada od PPV-a dijelit će se 60-40 posto u korist Gervonte, a cijena jednog PPV-a iznosi 84,99 američkih dolara (77,57 EUR). Mogli bi Garcia i Davis uprihoditi još par milijuna dolara na temelju PPV-a, jer samo njihov ‘‘live‘‘ na Instagramu gledalo je oko 200 tisuća ljudi.

Ryan Garcia jedan je od najpopularnijih boksača današnjice, a Gervonta Davis ne zaostaje puno. Interes će biti ogroman, unatoč enormnoj cijeni PPV-a. A hoće li pobjednik uistinu uzeti sav honorar?

Vjerojatno neće. Više puta smo svjedočili navodnim dogovorima gdje pobjednik odnosi sve, ali jako teško se sjetiti slučaja u kojem se to uistinu dogodilo. Radi se o marketinškom triku dvojice vrhunskih boksača, a iako je Gervonta pred kamerama odradio i poziv s menadžerima kako bi mu priredili ugovor u kojem pobjednik nosi sve, zbilja je teško povjerovati u nešto takvo dok se uistinu ne dogodi.

Inače, dok smo u iščekivanju ove sjajne borbe koja nas čeka u ranim nedjeljnim satima, vrijedi pogledati i kratku, ali vrlo zanimljivu najavu Showtime Boxinga. Radi se o jako dobrom uratku, a video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
29. travanj 2024 18:28