K1 i Boks

Dillian Whyte želi revanš, a Frank Warren mu poručuje: ‘I ja sam htio izaći s Juliom Roberts...‘

Frank Warren i Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Furyjev kopromotor ističe kako Dillian Whyte nema apsolutno nikakav argument za dobiti revanš

Tyson Fury u posljednje vrijeme teško pronalazi protivnike koji neće pronalaziti izlike nakon svojih poraza. Svi se sjećaju komičnih izjava Deontayja Wildera koji se vadio na pretežak kostim u kojem je kročio u ring, a iz njegovog tima dolazile su optužbe da je Fury imao tupi metalni predmet u svojim rukavicama.

Dillian Whyte boksač je čiji stil nije tražiti izlike, ali čini se kako se i to promijenilo nakon poraza od ''Gypsy Kinga''. Whyte je prvo izjavio kako ga je Fury nakon aperkata odgurnuo i nakon toga je lupio glavom o tlo, a prema Whyteovim navodima radi se o ilegalnom potezu.

"Tyson Fury se borio prljavo, spuštao je glavu naprijed što je rezultiralo time da smo se sudarili glavama nakon čega sam zaradio otvorenu ranu. Sudac je meni počeo govoriti da ga pustim, a ja nisam mogao vjerovati što vidim. Dobio sam udarac glavom o glavu nakon čega me još dodatno udario u potiljak. Naravno da sam mu vratio i tada je iz njegovog kuta doletila voda prema meni što je bilo ludo.", dodatne su izlike Dilliana Whytea kojima zapravo samo kompromitira svoju reputaciju.

Poraženi izazivač zaziva revanš protiv Furyja zbog navodnih nedozvoljenih poteza koji su bili presudni u toj borbi, ali od toga gotovo sigurno neće biti ništa. Naprotiv, Furyjev kopromotor Frank Warren dobro se nasmijao na Whyteove želje i usput ga je ismijao.

''Na temelju čega on želi revanš? Dok sam bio mlađi, pitao sam Juliju Roberts da izađe sa mnom, ali nikad se nije dogodilo. Jedina stvar koja njega muči, jeste činjenica da je završio nokautiran i to je kraj priče. Uopće se ne radi o debati, ne vrijedi se niti upuštati u to. Nula posto je šansi za revanš. Neče se dogoditi Dilliane, moraš se izboriti za novu borbu za titulu, a želim ti sreću s time.'', započeo je Warren za Talk Sport, a zatim je dodao kako nitko iz Whyteova tima nije niti tražio revanš.

''Ne, nismo čuli niti riječi od njih. Bolje je za njega da ga je Tyson gurnuo, jer da ga je udario, nikad se ne bi pridigao. On nema argument za revanš. Pošteno je pretučen. ''

Umirovljenje Tysona Furyja jedna je od glavnih tema nakon pobjede ''Gypsy Kinga'' nad Dillianom Whyteom. Mnogi se pitaju hoće li se Fury uistinu povući, a Frank Warren vjerojatno zna puno više nego mnogi.

''Ne bih ga nagovarao na povratak, jer to je isključivo na njemu. Činjenica je da se gotovo svi borci vrate, rijetko koji se uistinu umirove. Morate biti svjesni da je Fury bio mjesecima u trening kampu i sada se želi odmoriti. Potreban mu je odmor, a onda će hladne glave odlučiti.'', objasnio je ovaj poznati boksački promotor.

Ukoliko se Fury uistinu vrati u ring, Dillian Whyte gotovo sigurno neće biti njegov protivnik. ''Gypsy King'' pažljivo će pratiti što će se dogoditi u revanšu između Joshue i Usyka, a borbom protiv pobjednika tog revanša, Fury bi imao priliku ujediniti sve pojaseve u teškoj kategoriji. To je itekako dobra motivacija za barem još jedan nastup.

A Dillian Whyte? On će kao što Frank Warren kaže, jednostavno morati izboriti novu priliku, a hoće li se to ikad dogoditi, teško je prognozirati.

Linker
21. travanj 2024 03:42