K1 i Boks

Joshuin promotor o Furyju: ‘Trenutno je najbolji teškaš, ali s takvim rezimeom nije među najvećima‘

Eddie Hearn i Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Eddie Hearn odao je poštovanje ‘‘Gypsy Kingu‘‘, ali ne vjeruje da se Fury uistinu povlači

Iako Tyson Fury i Dillian Whyte nisu pružili meč za pamćenje i mnogima će samo konačni rezultat ostati u pamćenju, ''Gypsy King'' svejedno je privukao ogromnu pažnju na sebe. Zasluge tome pripadaju njegovim navodima da se umirovljuje nakon ovog meča, a puno se podijeljenih mišljenja veže na tu odluku.

Fury ne djeluje naročito uvjerljivo dok govori o umirovljenju i teško mu je povjerovati da će ostati ravnodušan na priliku za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji. Jedan od onih koji mu apsolutno ne vjeruje, jeste Joshuin promotor i jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu, Eddie Hearn.

''Tyson Fury odličan je u blefu. Najveće borbe za njega još se nisu niti dogodile. On je najbolji teškaš na planetu u ovom trenutku, to mu priznajem. Ali kada pričamo o najvećima ikad? Da, on je jedan od takvih što se ove generacije tiče, ali molim vas. S pobjedama protiv Wildera, Klička i Whytea, nitko ga neće stavljati u koš s Muhammadom Alijem, Joe Frazierom i Lennoxom Lewisom. Ne možete ga s tim rezimeom nazivati velikanom. Ne može se dokazivati trima pobjedama protiv istog tipa (Wildera)'', rekao je Hearn u razgovoru za DAZN Boxing Show, a zatim je dodao što Furyjevom rezimeu nedostaje da se prometne među generacijske velikane.

''Ako pobijedi Joshuu ili Usyka, odat ću mu svo poštovanje koje zaslužuje. Poštujem Furyja i zbog pobjeda nokautom. Rekao sam da on nije tip koji će nokautirati protivnike jednim udarcem i još uvijek mislim da nije takav u usporedbi s nekim drugim velikim udaračima. Uspijeva mi dokazati da sam u krivu. Nisam ga cijenio do meča s Kličkom, mislio sam da nema šanse, a on je osvojio gotovo svaku rundu. Nisam mu davao šanse niti u prvom meču protiv Wildera, kao što nisam vjerovao da će nokautirati Whytea. On je sve to na kraju učinio i stoga poštujem tog tipa.'', objasnio je Joshuin promotor.

Što se revanša između njegovog Joshue i Usyka tiče, Hearn je u sklopu iste emisije otkrio kako će se borba održati u sedmom mjesecu ove godine, a zatim je povukao paralelu između Furyjeve pobjede nad Whyteom te Usykove nad Joshuom.

''Whyte je nadboksan, nisam mu dao niti jednu rundu u tom meču, možda ipak jednu. Govorim iz perspektive boksačkog fana, a fanovi će reći da se i Joshua nije uspio nametnuti Usyku. Morate cijeniti kvalitetu Usyka i Furyja jer nisu dopustili svojim protivnicima da se nametnu u borbi.''

Linker
26. travanj 2024 12:55