K1 i Boks

Dmitry Bivol ekspresno ugovorio obranu titule za samo dva tjedna

Dmitry Bivol

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Nositelj pojasa WBA svjetskog prvaka poluteške kategorije ipak će ove godine nastupiti još jednom

Nije imao sreće Dmitry Bivol (18-0, 11 KO) ove godine su ugovaranjem velikog meča. Trebao je u listopadu pokušati svom WBA pojasa poluteške kategorije dodati onaj prema WBO organizaciji, koji je u vlasništvu Joea Smitha Jr., no Smith je obolio od COVID-a te je bio prisiljen otkazati taj meč. Tad se činilo kako će Rus ostati na jednom nastupu ove godine, svibanjskoj pobjedu nad Craigom Richardsom, što mu je bio prvi meč nakon 2019. godine.

Ipak, velika je bila želja Bivola za još jednim ovogodišnjim nastupom i to je uspio dogovoriti. 11. prosinca nastupit će u Jekaterinburgu, gdje će mu izazivač biti još jedan ruski, zapravo čečenski boksač, Umar Salamov (26-1, 19 KO).

27-godišnji Salamov 14. je poluteškaš svijeta prema BoxRecu i ova prilika dolazi mu podosta iznenađujuće. Iako ima sjajan pobjednički niz, za napad na pojas bi inače trebala još pokoja malo vrjednija pobjeda. No, očito je Bivolu, kojem će ovo biti prvi nastup u Rusiji nakon 2017. godine, želja za mečem tolika da je bilo bitno samo nešto ugovoriti.

Što se tiče inače 30-godišnjeg Bivola, najbolji meč za njega bio bi protiv Artura Beterbieva, kojim bi se ujedinile tri titule, no to trenutno nije opcija. Da se Bivol ipak borio protiv Smitha i oduzeo preostali pojas, onda bi meč za apsolutnog prvaka imao puno više smisla. Ovako će obojica još neko vrijeme graditi svoju priču prije nego se ovaj veliki meč napokon dogovori. Bivol nije tako uvjerljiv poput Dagestanca, no nula u rubrici poraza je apsolutno čista. Do sada ga nitko nije uspio ozbiljnije ugroziti.

Hoće li u tome uspjeti Salamov, saznat ćemo 11. prosinca.

Linker
18. travanj 2024 10:59